Gin & Tonic-tråden

Någon som vet var man får tag på Eden Mill Golf Gin söder om Hadrianus mur?
 
ACervin skrev:Helsingborgs Dagblad har publicerat ett recept på Tonic. Det är ju ett betydligt sämre utbud på slödricka som vi kallade alkoholfritt på studenttiden jämfört med den skarpa varan. Har själv inte provet receptet ännu men här finns möjlighet att justera sötma och beska efter behov.Tonicsyrup – att blanda med sodavattenIngredienser5 dlvatten2 dlströsocker1 dlråsocker1,5 mskkinabark, finmald (mixa till pulver)4kryddpepparkorn, krossade3enbär, krossade1citrongräs, strimlat0,5apelsin, skal0,5citron, skal0,5lime, skal2 tskcitronsyra1 krmsaltGör så här:Koka ihop alla ingredienser och låt sjuda cirka 15 minuter. Låt svalna och sila genom en silduk. Förvara svalt. Beräkna ungefär 1 msk syrup till 2 dl sodavatten för en lagom bitter tonic.Klicka för att utvidga...


Lite uppdatering på ditt recept.

Låt bli att mixa kinabarken till pulver. Det går lika bra när den är i flisor och man slipper att silen täpps igen av pulvret.

Jag gör just nu en ny omgång i kylen. Denna gång kör jag en kallinfuserad som får stå i kylen i 3-4 dagar.



Jag har för övrigt 2-3 st kvistar Citrongräs samt Koriander i min Tonic. Det brukar bli rätt fin och rund smak av det.
 
Plus skrev:Lite uppdatering på ditt recept.Låt bli att mixa kinabarken till pulver. Det går lika bra när den är i flisor och man slipper att silen täpps igen av pulvret.Jag gör just nu en ny omgång i kylen. Denna gång kör jag en kallinfuserad som får stå i kylen i 3-4 dagar.Jag har för övrigt 2-3 st kvistar Citrongräs samt Koriander i min Tonic. Det brukar bli rätt fin och rund smak av det.Klicka för att utvidga...
Melittafilter annars. Då blir det inga rester.
 
Jönsson skrev:Melittafilter annars. Då blir det inga rester.Klicka för att utvidga...
Absolut, det går ju an men förstår inte varför man ska stå och pulverisera kinabarken.

Det finns inget att vinna på det, smaken blir detsamma med flisad bark och du sparar en ganska tidskrävande moment för att snabbare kunna avnjuta din dryck.
 
Plus skrev:Absolut, det går ju an men förstår inte varför man ska stå och pulverisera kinabarken.Det finns inget att vinna på det, smaken blir detsamma med flisad bark och du sparar en ganska tidskrävande moment för att snabbare kunna avnjuta din dryck.Klicka för att utvidga...


Cinchonabarken du köper kommer ofta, som du säger, flisad. Men bland flisorna, även om du använder dem som de är, finns många mindre partiklar ner till pulverstorlek som måste filtreras bort om du vill ha en ren produkt. Har du en annan metod så tar jag gärna del av den. Grovsilning och därefter filtrering bör vara metoden.
 
Jönsson skrev:Cinchonabarken du köper kommer ofta, som du säger, flisad. Men bland flisorna, även om du använder dem som de är, finns många mindre partiklar ner till pulverstorlek som måste filtreras bort om du vill ha en ren produkt. Har du en annan metod så tar jag gärna del av den. Grovsilning och därefter filtrering bör vara metoden.Klicka för att utvidga...


Givetvis grovsilas den och sedan filtreras.

Saken jag ställde mig frågande till var att även göra flisorna till mindre partiklar. Vilket jag ansåg var onödigt.

Jag använder mig av silduk. Väldigt praktiskt.
 
Homer skrev:Det kanske nämnts av någon tidigare men förtjänar att repeterasUngava, gin smaksatt med hjortron, finns i Air Canada:s LHR lounge.(jag fick en GT som bestod av ca 1,5-2 dl gin och en liten skvätt tonic)Visa bifogad bild 69388Klicka för att utvidga...


Proportionerna låter klart perfekta. En bartender var en gång väldigt övertygande om att det var så man blandande sin GT i tidernas begynnelse. 5-6 delar Gin och så 1 del (max) Tonic.

Men hur var smaken?

Var hårfint ifrån att suga med mig en pava på flygplatsen sist. Men ångrade mig i sista stund.
 
Efter en intressant resa Arn-Lhr med BA försenad pga missad passagerare från Lhr så kom vi fram och tog Heathrow Express men efter 5minuters resa blev det tvärstopp i drygt 35 minuter förklaringen var lite diffus att det berodde på total stopp på Paddington sen backade vi tillbaka till Hayes&Harlington där vi blev av tvingade med beskedet att go online and get your money back btw. It’s 120 people trying to get a taxi so hurry, efter en längre evighet fick vi en Uber och kom till hotellet några minuter i kl 23. Här är det Gin festival så vi provar en Hendriks med Double Dutch tonic, den är riktigt bra Så till slut ordnade det up sig.




17d1c0f6-96d5-4e05-9031-bd2f7a3f9b3b-jpeg.70194
 
Det hela är mycket märkligt. En vanlig ordinär Gordons med en lokal (Malaysisk) ”extra dry” tonic smakar makalöst bra! Måste vara värmen!



Hälsningar från club-loungen på Meritus Pelangi Beach Resort på Langkawi!
 
Har du inte druckit Inverroche Amber, tycker jag du ska prova den. Har iofs sett den ett par gånger i Sverige också, men ska ju drickas där! Från Still Bay, görs med lokal Fynbos.




Senator skrev:Testar idag lokal Western Cape GinKlicka för att utvidga...
 
Och för att fira första arbetsdagen efter julledigheten blev det en Botanist med Swetonic, mycket lime och en kvist rosmarin, funkade väldigt bra.
 
Hittade ett lokalproducerat gin från Södermalm, Stockholm.

Tillverkas på Folkungagatan 136, säljs på Systembolaget Folkungagatan 101!

Den är ännu oöppnad, så återkommer om smak.




gin_1-jpg.71316






gin_2-jpg.71317
 
Back
Top