Senaste nytt

Förslag på skandinavisk mat och dryck att servera ombord på SAS

bossefin

Medlem
Har ofta funderat kring det här. Idag är Skandinavien en av mest framgångsrika matregionerna i världen. Hur SAS kan missa att utnyttja det mer är obegripligt. Man skulle kunna göra så mycket. Att alltid inleda med några små amuser tex Svensk löjrom, Norsk lax, Renkött med en liten dansk aqvavit i ministorlek till, ha en varmrätt med skandinaviskt tema, ha skandinaviska ostar och när det gäller kall mat köra smörrebröd. Dryckessidan (framförallt vad gäller öl och starkvaror) finns ju mycket man skulle kunna göra också.

Även i loungerna tycker jag det borde synas ett tydligt tema i maten (visserligen får vi laxkvoten fylld med råge ;)). En av höjdarna tycker jag tex är när man serverar röde pölser i CPH, enkelt, danskt och d-ja gott!
 

palmen

Moderator
Har ofta funderat kring det här. Idag är Skandinavien en av mest framgångsrika matregionerna i världen. Hur SAS kan missa att utnyttja det mer är obegripligt. Man skulle kunna göra så mycket. Att alltid inleda med några små amuser tex Svensk löjrom, Norsk lax, Renkött med en liten dansk aqvavit i ministorlek till, ha en varmrätt med skandinaviskt tema, ha skandinaviska ostar och när det gäller kall mat köra smörrebröd. Dryckessidan (framförallt vad gäller öl och starkvaror) finns ju mycket man skulle kunna göra också.

Även i loungerna tycker jag det borde synas ett tydligt tema i maten (visserligen får vi laxkvoten fylld med råge ;)). En av höjdarna tycker jag tex är när man serverar röde pölser i CPH, enkelt, danskt och d-ja gott!
SAS har väl både Carlsberg/Falcon samt senaste året 4 olika Mikkeller (plus ytterligare 2 special-flaskor), det får ju trots allt anses vara väldigt skandinaviskt. Det finns många småproducenter som tar fram starksprit, men frågan är om de kan producera den kvantitet till ett tillräckligt lågt pris för att det ska vara aktuellt. Skulle genomsnitts resenären betala 130 kronor för gin&tonic från Hven istället för 90 för bombay saphire? Produktionskostnaden för Bombay är nog väldigt mycket lägre än för Hven och inköpspriset borde bli lägre i så fall. Det skulle dock gärna få vara "storflaskor" med olika sorters svensk gin som serverades i business på longhaul.
 

Agö

Medlem
SAS har väl både Carlsberg/Falcon samt senaste året 4 olika Mikkeller (plus ytterligare 2 special-flaskor), det får ju trots allt anses vara väldigt skandinaviskt. Det finns många småproducenter som tar fram starksprit, men frågan är om de kan producera den kvantitet till ett tillräckligt lågt pris för att det ska vara aktuellt. Skulle genomsnitts resenären betala 130 kronor för gin&tonic från Hven istället för 90 för bombay saphire? Produktionskostnaden för Bombay är nog väldigt mycket lägre än för Hven och inköpspriset borde bli lägre i så fall. Det skulle dock gärna få vara "storflaskor" med olika sorters svensk gin som serverades i business på longhaul.
Nu vet jag inte hur mycket SAS betalar för inköpen av den finare spriten. Jag spekulerar kanske hej vilt här men nog tror jag att det är en form av samarbetsprojekt med leverantörerna ifråga - det är väl en förträfflig marknadsföring för dem.
 
Toppen