Då var det dags att bege sig hemåt igen. Det blev inte något mer spännande än en repris på hitresan även hemät. Skillnaden blev Thai i Business på vägen till Singapore.
I Bangkok blev det några dagar på Radisson Blu Plaza. Hotellet har blivit lite småslitet sedan jag var där senast men inget superanmärkningsvärt kanske. Men skulle kunna behövas lite uppfräschning här och där, exempelvis runt poolen. Kul med takbaren Brewski som har öppnat sedan jag var där sist.

Business Class Twin Bedroom.
Det krånglade lite med med incheckningen vilket gjorde att vi fick ett Twin Room, trots bokat King Size bed. Efter ett mail till managern ordnades dock en Juniorsvit fram till de två återstående dagarna. Det var ju trevligt, och ett rum jag fått flera gånger tidigare också. Men det var ju kul att se hur de vanliga Business Class-rummen såg ut också, även om det blev dubbelsängar en natt då.

Juniorsvit istället natt två
På frukosten saknade jag de festliga små kokosnötterna man kunde dricka som fanns tidigare. Annars är utbudet ganska omfattande även om det samtidigt inte är något särskilt spektakulärt. Kul att de har glass till frukost dock.
Innan avgång i Bangkok hann vi med att beta av några lounger. Först en kvick genomgång genom Thais Royal Silk-lounge direkt efter säkerhetskontrollen. Inget att skriva hem om direkt.
Därefter en promenad bort till Singapore Airlines lounge där en kokosnöt äntligen fick drickas till frukost.

Singapore Airlines Lounge i Bangkok.
Sedan en snabb titt inne i Turkish Airlines nyöppnade lounge. Det var inte så spännande till frukost kan jag meddela.

Ingång till Turkish Airlines lounge i Bangkok.

Turkish Airlines nyöppnade lounge i Bangkok.
Därefter en promenad vidare till Eva Airs lounge. Den var nog bäst av de provade. Där blev det också en kokosnöt innan promenaden bort mot gaten där flyget till Singapore skulle avgå.

Ingång till Eva Air, Bangkok.

Kokosnötter hos Eva Air i Bangkok.

Flashig lounge, Eva Air, Bangkok.
När vi klev ombord på Thai till Singapore blev det ett glas vatten och en signaturdrink med violsmak.

Thais signaturdrink.

Businesstol på Thai Boeing 777-300.
Vi startade 30 minuter sent efter att något krånglat på planet och behövde bytas ut. Oklart vad det var men tillslut kom vi iväg. Jag hann bli rejält kissnödig under den tiden och jag tror aldrig jag har varit så glad åt en släckt säkerhetsbältesskylt som då.
Maten ombord var bättre än den vi fick med "Book the Cook" med Singapore airlines mellan Singapore och Bangkok på vägen dit. Kycklingen i Curry var riktigt god faktiskt. Efterrätten kändes lyxigare än Singapore Airlines standard-efterrätt också.

Lunch med champagne i flott glas och många olika rätter på brickan.
Väl framme i Singapore hann vi med både lunch och middag i The Private Room. En tur in till stan däremellan också för att ta lite bilder. Dock var vattensprutande sjölejonet inplastat för reparation. Nåväl, vi har ju sett den förr.
Skillnaden mellan lunchmenyn och middagsmenyn var att det fanns hummer. Det var lite tråkigt att det inte var större skillnad än så. Men det fick väl bli en sådan samtidigt som mitt sällskap tog havsabborren jag hade till lunch. Den var riktigt god medan hummern inte var något särskilt måste jag säga.

Hummer i "The Private Room".

Havsabborre på ärtmos.

Lunchmenyn, utan hummer.
Till efterrätt frågade vi om det fanns någon cheescake. Tyvärr inte, blev svaret men det fanns lite efterrätter borta vid självplocken. Väl vid självplocken stod det att det fanns banancheescake på beställning. Märkligt att inte ha den med på efterrättsmenyn då och säga att det inte finns. Nåväl, väl där gick det bra att beställa en sådan förstås.

Banancheesecake på begäran.

Fortfarande sned takdekoration.
Det är lite tråkigt att det inte finns någon bar eller roligare buffé inne i The Private Room kan jag tycka. Men lugnt och skönt är det ju i alla fall.

Inget balsam i duschen.
Det blev en dusch strax innan det var dags att bege sig bort mot gaten. Väl där började boarding precis och det ropades ut att First, Business, Star Alliance Gold osv hade företräde men det var ingen som kollade hur det var med den saken när man väl klev på. Lite SAS-modell alltså.
Flygningen blev bra och mitt sällskap hade beställt hummer via ”Book the Cook” och den var mycket bättre än i loungen. Jag tog fisk från ordinarie menyn. Den var inte så vidare spännande måste jag säga men den gick ner. Till förrätt blev det någon modell av kaviar men den vanliga presentationen som man får från Köpenhamn var mycket bättre.

Trist kaviarservering.

Blomkåls- och purjolökssoppan med kammussla jag ville ha var slut så det fick bli en buljongsoppa med kyckling. Inte något direkt upphetsande kanske.

Boston Lobster från "Book The Cook". Mycket god!

Småtrist barramundi med blodapelsinemulsion.

Efterrätt: Kolamousse med salt jordnötsglass. Modigt med jordnötter på menyn när det inte finns någon annan ordinarie efterrätt att välja på. Men den var god!
Meny:
Den här gången fanns det Krug också men jag som är totalt amatör på det här med champagne tyckte nog nästa Dom Perignon var godare. Inte lika mycket gräddkola-doft som Krug. Men det gick ner.
Sen var det dags att sova igen och flygvärdinnorna vecklade ut stolarna till säng åt oss båda. Även den här gången var de fyra platserna i första klass fulla. Jag har läst om andra som har haft möjlighet att växla mellan säng och säte. Det hade ju varit smidigt men bra för Singapore Airlines med fulla flyg så klart.

Stol i sov-läge.
Den här gången bestod necessären av lite mer praktiska saker. Läppjox, body lotion, ansiktsspray och lite parfym. Det kanske bara är på dagsflygningar man vill dra igång hemma-spa med doftljus i kabinen.

Necessär.
Jag sov lite halvrisigt under natten. Sängen är inte speciellt mjuk och skarvarna i den utfällbara stolen känns ganska tydligt. Dessutom var det ganska mycket turbulens under natten vilket gjorde att jag vaknade stup i kvarten och utrop om säkerhetsbälte på var frekvent återkommande.

Frukosten blev en belgisk våffla.
Vi landade ca 30 minuter efter tidtabell här i Köpenhamn men det gör inget för vi har lång tid innan flyget till Stockholm går. Nu står jag i kö här i SAS-loungen för ytterligare en balsam-fri dusch innan sista biten upp mot Stockholm.
Allt som allt en trevlig resa måste jag säga. Ska bli kul att testa något annat bolag i första klass framöver för att kunna jämföra lite.