Senaste nytt

En poängtur åt öst

Ni bor på en av de finaste stränderna. Enda som solnedgången syns bra på.
Det var lite till anledningen till att jag valde den här sidan. Jag älskar tjusiga solnedgångar och gårdagen började bra med just detta.

Prai Talay på Hat Sai Keaw har bra thaimat, inte att förväxla med Ploy Talay som ligger 30m ifrån.

Samed Villas på Silversand Beach, serverar bra thai och internationellt.

Duo Chef inne i byn, på vänster sida ca 100m efter 7/11. Pasta, pizza osv...

Tony's (Fat Tony) ligger på norrsidan precis innan Bar and Bed Resort. Tysk restaurang med ordentliga tyska/europeiska rätter.

Riktig thaiupplevelse... Moo Kata... man grillar och kokar sin egen mat över kol. Lite som en blandning mellan Koreans BBQ och Kinesisk Hot Pot. Detta stället ligger på högersida ca 100m efter Hideaway Resort på norrsidan av ön. Man plockar själv från buffén och lagar vid sitt eget bord.

Tack för alla tips! Vi är bara här i tre nätter så vi får se hur mycket vi hinner med. Men något av tipsen ska vi väl kunna klämma in åtminstone!
 
Då var det dags att bege sig hemåt igen. Det blev inte något mer spännande än en repris på hitresan även hemät. Skillnaden blev Thai i Business på vägen till Singapore.


I Bangkok blev det några dagar på Radisson Blu Plaza. Hotellet har blivit lite småslitet sedan jag var där senast men inget superanmärkningsvärt kanske. Men skulle kunna behövas lite uppfräschning här och där, exempelvis runt poolen. Kul med takbaren Brewski som har öppnat sedan jag var där sist.

95698FCB-3269-4C6D-927B-79F931F70547.jpeg
Business Class Twin Bedroom.

Det krånglade lite med med incheckningen vilket gjorde att vi fick ett Twin Room, trots bokat King Size bed. Efter ett mail till managern ordnades dock en Juniorsvit fram till de två återstående dagarna. Det var ju trevligt, och ett rum jag fått flera gånger tidigare också. Men det var ju kul att se hur de vanliga Business Class-rummen såg ut också, även om det blev dubbelsängar en natt då.

488EE196-12F5-4AE0-819B-8DFA001F0100.jpeg
Juniorsvit istället natt två

1FC2907B-E220-4CB8-9506-7F8ABE1DD223.jpeg

På frukosten saknade jag de festliga små kokosnötterna man kunde dricka som fanns tidigare. Annars är utbudet ganska omfattande även om det samtidigt inte är något särskilt spektakulärt. Kul att de har glass till frukost dock.


Innan avgång i Bangkok hann vi med att beta av några lounger. Först en kvick genomgång genom Thais Royal Silk-lounge direkt efter säkerhetskontrollen. Inget att skriva hem om direkt.

Därefter en promenad bort till Singapore Airlines lounge där en kokosnöt äntligen fick drickas till frukost.

A24B7E5D-A4C2-4074-BCEA-10C9C796D405.jpeg
Singapore Airlines Lounge i Bangkok.

Sedan en snabb titt inne i Turkish Airlines nyöppnade lounge. Det var inte så spännande till frukost kan jag meddela.

62B23258-65D0-41A5-9160-B28C746283AF.jpeg
Ingång till Turkish Airlines lounge i Bangkok.

62FBE290-77AA-4E04-B8FC-58AD4CE8411C.jpeg
Turkish Airlines nyöppnade lounge i Bangkok.


Därefter en promenad vidare till Eva Airs lounge. Den var nog bäst av de provade. Där blev det också en kokosnöt innan promenaden bort mot gaten där flyget till Singapore skulle avgå.

98E27436-EBBA-4383-9C1A-7BCF1FD8BC7D.jpeg
Ingång till Eva Air, Bangkok.

8EEA8756-FEF1-47AF-BCBB-9AD064188006.jpeg
Kokosnötter hos Eva Air i Bangkok.

699F1458-ADB0-41C3-82B6-07F529358EE9.jpeg
Flashig lounge, Eva Air, Bangkok.

När vi klev ombord på Thai till Singapore blev det ett glas vatten och en signaturdrink med violsmak.

F5E734B3-15A5-47BC-A9B9-75DA312C16F2.jpeg
Thais signaturdrink.

1E564C65-31DF-4E74-A7D7-EC7BD3E2EC9C.jpeg
Businesstol på Thai Boeing 777-300.

Vi startade 30 minuter sent efter att något krånglat på planet och behövde bytas ut. Oklart vad det var men tillslut kom vi iväg. Jag hann bli rejält kissnödig under den tiden och jag tror aldrig jag har varit så glad åt en släckt säkerhetsbältesskylt som då.


Maten ombord var bättre än den vi fick med "Book the Cook" med Singapore airlines mellan Singapore och Bangkok på vägen dit. Kycklingen i Curry var riktigt god faktiskt. Efterrätten kändes lyxigare än Singapore Airlines standard-efterrätt också.

E78C4C61-F342-4812-BD67-B603FAAB52BB.jpeg
Lunch med champagne i flott glas och många olika rätter på brickan.

Väl framme i Singapore hann vi med både lunch och middag i The Private Room. En tur in till stan däremellan också för att ta lite bilder. Dock var vattensprutande sjölejonet inplastat för reparation. Nåväl, vi har ju sett den förr.

Skillnaden mellan lunchmenyn och middagsmenyn var att det fanns hummer. Det var lite tråkigt att det inte var större skillnad än så. Men det fick väl bli en sådan samtidigt som mitt sällskap tog havsabborren jag hade till lunch. Den var riktigt god medan hummern inte var något särskilt måste jag säga.

40B6C18D-E220-4C26-AE51-02AFBFD83289.jpeg
Hummer i "The Private Room".

8E91428D-3BF1-4755-BCC9-F66A6CE430F0.jpeg
Havsabborre på ärtmos.

6334ACA4-7F45-42BA-9103-FB56E7A59827.jpeg
Lunchmenyn, utan hummer.

Till efterrätt frågade vi om det fanns någon cheescake. Tyvärr inte, blev svaret men det fanns lite efterrätter borta vid självplocken. Väl vid självplocken stod det att det fanns banancheescake på beställning. Märkligt att inte ha den med på efterrättsmenyn då och säga att det inte finns. Nåväl, väl där gick det bra att beställa en sådan förstås.

31DFC192-D787-49E6-9C86-F48CE67FE324.jpeg
Banancheesecake på begäran.

0B4C1866-38E8-4F9A-9BFE-0D7BD1DD6231.jpeg
Fortfarande sned takdekoration.


Det är lite tråkigt att det inte finns någon bar eller roligare buffé inne i The Private Room kan jag tycka. Men lugnt och skönt är det ju i alla fall.

06702029-AAAA-4624-BB4E-BC36506EBBC8.jpeg
Inget balsam i duschen.

Det blev en dusch strax innan det var dags att bege sig bort mot gaten. Väl där började boarding precis och det ropades ut att First, Business, Star Alliance Gold osv hade företräde men det var ingen som kollade hur det var med den saken när man väl klev på. Lite SAS-modell alltså.

Flygningen blev bra och mitt sällskap hade beställt hummer via ”Book the Cook” och den var mycket bättre än i loungen. Jag tog fisk från ordinarie menyn. Den var inte så vidare spännande måste jag säga men den gick ner. Till förrätt blev det någon modell av kaviar men den vanliga presentationen som man får från Köpenhamn var mycket bättre.

5382AACC-2607-4DFB-895E-4329C7CB5D88.jpeg
Trist kaviarservering.

1F8B235E-CD7A-4045-A9BC-152F316CA952.jpeg
Blomkåls- och purjolökssoppan med kammussla jag ville ha var slut så det fick bli en buljongsoppa med kyckling. Inte något direkt upphetsande kanske.

8C6BD3DF-831B-47D2-8D63-0A626E454671.jpeg
Boston Lobster från "Book The Cook". Mycket god!

9D632863-681F-431D-96DA-298C5B9DD6F0.jpeg
Småtrist barramundi med blodapelsinemulsion.

F0ED31F9-2024-47B0-AC68-ECFBABA625ED.jpeg
Efterrätt: Kolamousse med salt jordnötsglass. Modigt med jordnötter på menyn när det inte finns någon annan ordinarie efterrätt att välja på. Men den var god!

Meny:
5CED0046-81B2-499C-961F-BC3B16035D28.jpeg

Den här gången fanns det Krug också men jag som är totalt amatör på det här med champagne tyckte nog nästa Dom Perignon var godare. Inte lika mycket gräddkola-doft som Krug. Men det gick ner.

478ED0C0-103C-4FB1-8A3B-AEC64A346062.jpeg

Sen var det dags att sova igen och flygvärdinnorna vecklade ut stolarna till säng åt oss båda. Även den här gången var de fyra platserna i första klass fulla. Jag har läst om andra som har haft möjlighet att växla mellan säng och säte. Det hade ju varit smidigt men bra för Singapore Airlines med fulla flyg så klart.

FB06060E-883E-4655-BB27-AB022DE28789.jpeg
Stol i sov-läge.

Den här gången bestod necessären av lite mer praktiska saker. Läppjox, body lotion, ansiktsspray och lite parfym. Det kanske bara är på dagsflygningar man vill dra igång hemma-spa med doftljus i kabinen.

A2BF4E7C-1672-417C-A8E4-2A08142F4D74.jpeg
Necessär.

Jag sov lite halvrisigt under natten. Sängen är inte speciellt mjuk och skarvarna i den utfällbara stolen känns ganska tydligt. Dessutom var det ganska mycket turbulens under natten vilket gjorde att jag vaknade stup i kvarten och utrop om säkerhetsbälte på var frekvent återkommande.

4F0273FE-58C3-47BC-9479-C553C5113B77.jpeg
Frukosten blev en belgisk våffla.

Vi landade ca 30 minuter efter tidtabell här i Köpenhamn men det gör inget för vi har lång tid innan flyget till Stockholm går. Nu står jag i kö här i SAS-loungen för ytterligare en balsam-fri dusch innan sista biten upp mot Stockholm.

Allt som allt en trevlig resa måste jag säga. Ska bli kul att testa något annat bolag i första klass framöver för att kunna jämföra lite.
 

Attachments

  • F8A31868-E03B-4F87-A701-4DE6F8DB39F5.jpeg
    F8A31868-E03B-4F87-A701-4DE6F8DB39F5.jpeg
    116,7 KB · Visningar: 279
  • 4AA2EB01-904D-47C1-A434-2F907277E98F.jpeg
    4AA2EB01-904D-47C1-A434-2F907277E98F.jpeg
    90,7 KB · Visningar: 272
Last edited:
Tack för gillandena.

Ser ut som Barilla No. 5 toppat med kaviar?
Är det verkligen spaghetti i botten?? :confused:

Ja, som det står i menyn är det pasta i botten. "Angel hair pasta". Jag föredrar originalet...
Jag borde ha provat alternativet.

Jag såg att två bilder råkade bli okommenterade också. Den ena är från Eva Air-loungen och föreställer lite av matutbudet. Den andra är bara en översiktsbild från matsalsdelen i The Private Room.
 
Tack för gillandena.

Ja, som det står i menyn är det pasta i botten. "Angel hair pasta". Jag föredrar originalet...

Yes. Originalet är väl ändå the way to go.

Vad menar ni med ”orginalet” här, vad var det som skiljde från hur den rätten brukar göras? Tryffel används ju ibland men det är ju inget måste, om det nu inte var med.

Har inte hittat nåt ”klassiskt” recept på den så är därför lite nyfiken ;)
 
Vad menar ni med ”orginalet” här, vad var det som skiljde från hur den rätten brukar göras?

@Christiansson Rätt! Jag menade mer "klassiska tillbehör" än "originalet" och för mig i flygsammanhang innebär det iskall vodka och/eller champagne, smetana, rödlök, citron och blinier alt. toastbröd, äggula.
Så som t.ex. Lufthansa, Asiana och Thai serverar den i luften. Det var för mig "originalet" även om jag avsåg "klassiskt".

Det riktiga originalet är väl annars bara upplagt på handloven och in i munnen?
 
Toppen