Senaste nytt

Emirates och utmaningarna på London Heathrow

travelmode

Medlem
Emirates statement on operations at London Heathrow

"LHR chose not to act, not to plan, not to invest. Now faced with an “airmageddon” situation due to their incompetence and non-action, they are pushing the entire burden – of costs and the scramble to sort the mess - to airlines and travellers."

Resultat:
Heathrow Airport and Emirates Joint Statement

"In the meantime, Emirates flights from Heathrow operate as scheduled and ticketed passengers may travel as booked."
 

micsjo

Medlem
Hårda bud i mellerud...

"Emirates has capped further sales on its flights out of Heathrow until mid-August to assist Heathrow"

Jag spekulerar hejvilt här men det är nog en och annan flygplatsoperatör i Europa som kommer att få betala en och annan krona för avtalsbrott. De har ju inte öht levererat det som flygbolagen betalar (dyrt) för.
 

AABack2ARN

Medlem
Flygplatsen skyller på flygbolagen att de inte anställt mer ground handling personal och det kan kanske stämma men det kan ju inte förklara att köerna till säkerhetskontrollerna är milslånga. De hanteras ju inte av flygbolagen trots allt... Men mycket förseningar kan nog bero på att plan inte kan vändas tillräckligt snabbt. Men allt hänger ju ihop.

Här är Heathrows VD bortförklaring: https://www.heathrow.com/latest-news/heathrow-implements-summer-2022-capacity-cap

Finnair har också beordrats minska antalet passagerare och har "godtyckligt" cancellerat kunder med bekräftade biljetter. Emirates verkar i alla fall ha kommit undan med att inte behöva boka av redan bekräftade biljetter. Troligtvis har Emirates bättre påtryckningsmetoder ;)
 
Toppen