erc
Medlem
Ett område som är absolut svårast att få till i enlighet med statusvillkoren är rabatten på mat och dryck.
I Norge (och Sverige?) ska det enligt något villkor inte vara applicerbart på alkoholhaltigt. Vilket ställer till det för personalen efter en middag.
Sist i Trysil meddelade servitrisen att jag fick ta det vid utcheckningen men jag vet ju att det vid utcheckning är snudd på omöjligt att få till rabatteringar för room-charge. Naturligtvis gick det inte vid utcheckning - så jag bara släppte det. Det handlade bara om småsummor ändå...
Efter en knapp vecka på Radisson Martinique i New York över nyår var det inte längre fråga om småsummor. Här bemöttes jag av en ny approach: "Vi är olika företag, så guld- eller conciergerabatten gäller inte i restaurangen." När jag då frågade om jag kommer få poäng för spenderat kapital på mat och dryck blev svaret svävande... Väl hemkommen och de-jetlagged ser jag att poängen kommit in och att jag fått poäng på mina restaurangnotor.
Ja - jag behöver inte fortsätta med exempel. Ni känner igen er. Att få rätt rabatt på mat och dryck som chargas rummet är ett lotteri. Likväl poängintjäningen på den samma.
Har ni några husknep för att få detta att fungera?
I Norge (och Sverige?) ska det enligt något villkor inte vara applicerbart på alkoholhaltigt. Vilket ställer till det för personalen efter en middag.
Sist i Trysil meddelade servitrisen att jag fick ta det vid utcheckningen men jag vet ju att det vid utcheckning är snudd på omöjligt att få till rabatteringar för room-charge. Naturligtvis gick det inte vid utcheckning - så jag bara släppte det. Det handlade bara om småsummor ändå...
Efter en knapp vecka på Radisson Martinique i New York över nyår var det inte längre fråga om småsummor. Här bemöttes jag av en ny approach: "Vi är olika företag, så guld- eller conciergerabatten gäller inte i restaurangen." När jag då frågade om jag kommer få poäng för spenderat kapital på mat och dryck blev svaret svävande... Väl hemkommen och de-jetlagged ser jag att poängen kommit in och att jag fått poäng på mina restaurangnotor.
Ja - jag behöver inte fortsätta med exempel. Ni känner igen er. Att få rätt rabatt på mat och dryck som chargas rummet är ett lotteri. Likväl poängintjäningen på den samma.
Har ni några husknep för att få detta att fungera?