Senaste nytt

Dining by AMEX för Platinum

Månadens Dining By Amex gick till Moyagi. Då deras meny är baserad på shareing-rätter så funkar inte vanliga 1-förätt-1-huvudrätt-logiken, istället får man en satt meny med en delad förrätt, fyra delade "huvudrätter" och varsin efterätt. Enkelt och bekvämt, det enda beslutet man måste ta är vad man vill dricka :).

Tyvärr var maten sisådär, väldigt smaklös "vegetarisk ceviche" som förrätt, huvudrätterna bättre men bara OK, inte dåligt men mycket försiktiga smaker genomgående vilket passar dåligt med konceptet "asiatisk fusion".

Pluspoäng dock på cocktailsen som höll genomgående hög klass (vi tog två innan maten och avslutade med två till efter...). Bra service och allmänt avslappnad och trevlig vibe. Givet att man bara betalar för drycken får man ändå räkna det som ganska bra ändå, men det är inte det Amex-ställe som ligger högst på listan för återbesök.
 
Någon som vet ungefär hur lång tid det tar nuförtiden att registrera ett nytt Platinum kort i Amex Experiences appen så att man kan använda Middag för 2 förmånen? Eller finns det något smidigt sätt runt det om man har ett nytt kort och vänta på att appen i telefonen ska fungera.
 
Sigtuna Stadshotell. Trevlig miljö med riktigt bra ljudisolering. Hörde inte en pip från något annat bord trots relativt bra fyllnadsgrad.
Gott bröd (erbjöds mer). Kunde beställa från hela menyn.
Förrätter. Hyfsad bra Toast Skagen. Förvirrad Chips med löjrom. Stor hög med bra hemma friterade potatischips. Men relativt lite löjrom och alldeles för tjocka/hårda strängar av "smetana". Finskurad rödlök och gräslök. Efter man åt översta lagret av chips hade man en hög med chips utan något annat kvar. Jag kallar inte det en förrätt.
Varmrätter: en röding, helt acceptabel och lamm , också den acceptabel. Även om båda rätterna hade lite "misstag" bland annat väldigt ljummet temperatur.

Riktigt bra brownie efterrätt med väl avvägt sesam glass. God cappuccino.

Betyget blir sammanlagt en tumme upp. Särskilt pga vinerna som erbjöds både i flaska och glas. Jag var ensam drickande som det blev bara 3 glas.

Det var länge sedan jag såg ett bra rött vin, Pech Latt L'Île Ardente, som kostar 259 kronor flaska för endast 155 kr glaset. Normalt är att glaspriset på restaurangen är samma som flaskpriset på Bolaget.

Sedan fanns mycket intressant på flaska. Över 20 olika efterrättsviner, inklusive 2 senskördade Voignier till bra pris. En eloge till den som sköter vinlistan. Det, trevlig miljö och bra ljudnivå gjorde kvällen riktigt bra, trots några missar med maten.
 
Sigtuna Stadshotell. Trevlig miljö med riktigt bra ljudisolering. Hörde inte en pip från något annat bord trots relativt bra fyllnadsgrad.
Gott bröd (erbjöds mer). Kunde beställa från hela menyn.
Förrätter. Hyfsad bra Toast Skagen. Förvirrad Chips med löjrom. Stor hög med bra hemma friterade potatischips. Men relativt lite löjrom och alldeles för tjocka/hårda strängar av "smetana". Finskurad rödlök och gräslök. Efter man åt översta lagret av chips hade man en hög med chips utan något annat kvar. Jag kallar inte det en förrätt.
Varmrätter: en röding, helt acceptabel och lamm , också den acceptabel. Även om båda rätterna hade lite "misstag" bland annat väldigt ljummet temperatur.

Riktigt bra brownie efterrätt med väl avvägt sesam glass. God cappuccino.

Betyget blir sammanlagt en tumme upp. Särskilt pga vinerna som erbjöds både i flaska och glas. Jag var ensam drickande som det blev bara 3 glas.

Det var länge sedan jag såg ett bra rött vin, Pech Latt L'Île Ardente, som kostar 259 kronor flaska för endast 155 kr glaset. Normalt är att glaspriset på restaurangen är samma som flaskpriset på Bolaget.

Sedan fanns mycket intressant på flaska. Över 20 olika efterrättsviner, inklusive 2 senskördade Voignier till bra pris. En eloge till den som sköter vinlistan. Det, trevlig miljö och bra ljudnivå gjorde kvällen riktigt bra, trots några missar med maten.
Låter bra! Funderar själv på att testa Sigtuna. Trött på Stockholm och Uppsala. Åker gärna till lite mindre städer och nyttjar denna förmån!
 
Låter bra! Funderar själv på att testa Sigtuna. Trött på Stockholm och Uppsala. Åker gärna till lite mindre städer och nyttjar denna förmån!
Skulle då rekommendera kollektivtrafik så man kan dricka vin. Sedan att man hålla sig till de enklare rätter med färre komponenter (som hinner kallna innan man får sin mat). Skulle jag går igen skulle jag beställa entrecote istället för lamm och kanske rödbetscarpaccio (eller efterrätt om man vill bara ha två rätter). Om två ta efterrätt skulle jag välja osten så man kunde dela på en flaska senskördad viognier, eftersom de är så otroligt svåra ett hitta. Värt chansningen i mitt tycke utan att veta om själva vinet är bra i förväg.
Edit: Kan tilläga att det kändes som om någonstans i köket fanns en riktig duktig kock (hur gräslöken och rödlöken var finhackade, det hembakade brödet, balansen i sesamglass, vet själv hur svårt det är, fick göra det ett par gånger på Operakällare när jag praoade där för många år sedan), men hen är nog inte kökschefen, baserad på hur menyn är komponerad med många beståndsdelar som måste förberedas långt innan serveringen med risken att de är inte längre 100% (eller varm) när det kommer fram till bordet. Typisk för hotell med många konferenser där maten ska verka vara komplex och lyxigt för att motivera priset. Och 90% av kunderna se inte att kungen är naken. Därför förslaget om enklare rätter.
 
Last edited:
Skulle då rekommendera kollektivtrafik så man kan dricka vin. Sedan att man hålla sig till de enklare rätter med färre komponenter (som hinner kallna innan man får sin mat). Skulle jag går igen skulle jag beställa entrecote istället för lamm och kanske rödbetscarpaccio (eller efterrätt om man vill bara ha två rätter). Om två ta efterrätt skulle jag välja osten så man kunde dela på en flaska senskördad viognier, eftersom de är så otroligt svåra ett hitta. Värt chansningen i mitt tycke utan att veta om själva vinet är bra i förväg.
Edit: Kan tilläga att det kändes som om någonstans i köket fanns en riktig duktig kock (hur gräslöken och rödlöken var finhackade, det hembakade brödet, balansen i sesamglass, vet själv hur svårt det är, fick göra det ett par gånger på Operakällare när jag praoade där för många år sedan), men hen är nog inte kökschefen, baserad på hur menyn är komponerad med många beståndsdelar som måste förberedas långt innan serveringen med risken att de är inte längre 100% (eller varm) när det kommer fram till bordet. Typisk för hotell med många konferenser där maten ska verka vara komplex och lyxigt för att motivera priset. Och 90% av kunderna se inte att kungen är naken. Därför förslaget om enklare rätter.
Tack för tipsen. Jag hade spanat in denna tidigare, då fanns torskrygg som jag nog hade valt. Om jag går dit blir det nog toast skagen och rödingen.
 
Toppen