Senaste nytt

Destinationer med spädbarn

Philip G

Medlem
Hej!

Osäker på om det redan finns en tråd för samma tema, men vi testar. Nu när lillen börjar bli tillräckligt stor (nåja, 3 månader so far) med tillräckligt långt kikarsikte har jag börjat spana in resmål under 2024. Första gången vi kommer att resa med lillen så är lite nyfiken på att höra dels om själva destinationerna, om de är lämpliga/bekväma/rimliga och dels generella resa-med-spädbarnstips.

Sommar 2024: Seoul & Jeju Island
Länge spanat in en resa till Sydkorea för maten och kulturen, men annat har fått prioriteras. Fick in ARN-BKK-ICN T&R i Thai *C som känns rätt bra. Någon som varit på Jeju? Generellt lite orolig över att Seoul är rätt busy, men också lugn i att det känns rätt uppstyrt. Detta är tänkt att ske i Juni 2024 så vid denna tid är lillen 9 månader gammal. Förstår att det kommer vara varmt då - tror ni att det kommer vara ett problem? Står Avg temp 24 grader, med hög luftfuktighet. Tanken är att ta oss ut till kusten ganska omgående.

Vinterdestination Alt 1: Cancun & Holbox Island (Dec 2024)
Denna destination uppkom egentligen mest baserat på att det finns tillgänglighet och verkar passa inom ramarna för en trevlig sol- och baddestination. Lillen är då 1 år och 3 månader. Har rätt dålig koll generellt på Mexico, men min bättre hälft verkar ha snöat in sig på "Holbox". Är det någon med erfarenhet som kan uttala sig? Rimligt att åka dit med en knatte?

Vinterdestination Alt 2: Cebu, Filippinerna (Dec 2024)
Aldrig varit i Filippinerna, hittade denna nyss som skulle kunna fungera som ett alternativ om Cancun bedöms som olämpligt för småbarn.

Mycket tacksam för inspel och erfarenheter!
 
Last edited:

hco

Medlem
Generellt lite orolig över att Seoul är rätt busy, men också lugn i att det känns rätt uppstyrt. Detta är tänkt att ske i Juni 2024 så vid denna tid är lillen 9 månader gammal. Förstår att det kommer vara varmt då - tror ni att det kommer vara ett problem? Står Avg temp 24 grader, med hög luftfuktighet. Tanken är att ta oss ut till kusten ganska omgående.
Jag hade inte varit orolig i Seoul. Juni är lite varmt men inte som juli/aug som känns mer tropiska (på gränsen iaf).

Se bara till att ni har A/C där ni bor (vilket är osannolikt att ni inte skulle ha -- men ändå!).

Seoul är stort men -- som du säger -- relativt uppstyrt.

(Har inte varit på Jeju tyvärr)
 

andersl

Medlem
Vi gjorde en liten rundtur i Sydkorea i juli 2018 med vår dotter som då var 3 år.
Hade bokat award biljetter till Jeju, sedan tog vi inrikes flyg till Busan, och därifrån tåg till Seoul.
Jeju var trevligt, promenad vänligt med en stroller till dottern, och väldigt god mat.
Men vi tyckte att Busan var ännu bättre, så kanske kan vara värt att kolla in?
Seoul var varmt och fuktigt i slutet av juli, väldigt varmt… Men förmodligen bättre i juni.

Engelska nivån var väl inte direkt på topp i Jeju och Busan, framförallt inte hos taxi chaufförerna, så vi bad hotellen att skriva lappar med namn på platser vi vill åka till.

Vi stannade 4-5 dagar på resp plats och tyckte att det kändes väldigt lagom.
 

FilipJ

Medlem
Sydkorea är tillsammans med Japan de länder jag, utanför nord-Europa, skulle åka med barn <1 år. Får man vaccinera mot mässling är det en sak, men det är inte en sjukdom man önskar något barn.
 
Tips är att alltid boka nattflyg. Ungarna sover, det vita bruset och skakningarna i flygplanskroppen är sövande, och man behöver inte underhålla dem.
 
Toppen