Senaste nytt

Bröllopsresa under pandemin

Resetokig

Medlem
Denna reserapport har vilat i mina anteckningar i några månader, men nu när fler och fler börjar bege sig ut i världen hoppas jag att den kan inge lite hopp och inspiration.

Redan i augusti 2020 påbörjades bokningen av vår bröllopsresa som ägde rum i augusti 2021. Vi skrev en lista över vart vi ville åka och bestämde oss för att Bali-Singapore-Maldiverna skulle uppfylla de önskemål vi hade - God mat, härliga stränder, stadsliv och på det lite lyx.

Kundtjänsten i Tallinn hjälpte oss med en bokning som vi var sjukt nöjda med. Vi fick till ARN-IST-DPS MLE-IST-ARN för härliga 152,5k (165+140)/2. Destinationerna tillhör olika regioner så vi var nöjda att ens få till bokningen och dessutom till medelvärdet, inte dyraste zon. Det var en klassisk "Måste skriva om det här på forumet, men vill inte förlora bokningen så jag håller tyst".:D

I april får vi nys om en bra deal hos Hilton Bali och bokar upp ett par nätter i egen villa med pool. Taggade inför semestern och livet "efter pandemin". Hilton Bali resort eller Conrad Bali? | Sida 21 | BusinessClass.se forum | 820 000 inlägg om resor

Under maj började ändringarna trilla in via appar, SMS och mail. Från ändringar på 5min till hela avbokade ben slutar det med att vi gav upp Bali som förmodligen skulle hålla stängt för oss ett tag framöver. Vi fick därför släppa poolvillan på Hilton som vi sett fram emot. Vi ville dock inte vaska Maldiverna och försökte hitta lösningar för att ha kvar enkelresan hem. Här hittar ni lite bakgrund. Frågor om att boka Eurobonus award resa | Sida 498 | BusinessClass.se forum | 820 000 inlägg om resor

Efter ca 5 samtal med kundtjänst och uppgivenhet knackandes på axeln så lyckades en tjej fixa så vi fick behålla enkel hem och betala för just en enkel.

Nu behövde vi bara fixa en ny plan.
Fortsättning följer.
 

Resetokig

Medlem
Skulle vi dra direkt till Maldiverna?

Vi behövde ändå mellanlanda för att ta oss dit. Jag hörde av mig till @Osten för inspiration och tips och fick förslag på destinationer som redan var tillgängliga för svenskar. Vi var lite sugna på Barcelona. Kunde man åka vidare direkt från Barcelona till Maldiverna? - Nej. Hur gör vi då? Bonusbiljetter i Business var omöjligt att få tag på från Europa till Maldiverna med så kort varsel. @Osten kom då med idén att köra Emirates via Dubai. Kul idé tänkte vi! Sagt och gjort så bokade vi BCN-DXB-MLE. ARN-BCN bokades med SAS.

Bokningen blev i ekonomi och det kändes helt okej då Emirates ska vara bra och vi inte hade testat dem tidigare. Dessutom kändes det roligare att lägga en större summa på hotell och mat istället för flyg. Det är garanterat en vattendelare här på forumet!

Här började researchen för vad som krävs för att komma in i de olika länderna. Listan nedan är en sammanställning från några veckor innan avresa. Hemsidorna kontrollerades dagligen för att se om något ändrats.

Spanien
• Intyg fullt vaccinerad
• Hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst till Spanien. När deklarationen är ifylld genereras en Q R kod som du kan behöva visa upp vid incheckning samt ankomst till Spanien.
Covid-19: Lägesbild och reseinformation - Sweden Abroad

UAE
• Måste kunna visa upp ett negativt PCR‑testintyg för covid‑19 som gjorts upp till 72 timmar innan avresan.
• Måste ta med dig ett utskrivet, officiellt intyg på engelska eller arabiska till incheckningen – SMS och digitala intyg accepteras inte.
Turister som reser till, från och genom Dubai | Resekrav för Dubai | Emirates Sweden

Maldiverna
• Obliged to hold a PCR negative result with a sample taken 96 hours prior to their departure from the first port of embarkation en-route to the Maldives, effective from 3rd May 2021, even if vaccinated.
• An online health declaration form filled 24 hours prior to departure via imuga.immigration.gov.mv
Maldives Immigration | Maldives Immigration

Hotell som bokades och lite bakgrund:
Barcelona - Vi älskar att upptäcka nya häftiga hotell så att välja ett hotell i Barcelona blev för svårt. Vistelsen delades därför upp på tre hotell. W Barcelona, Hotel Art och The Edition. Målet med Barcelona - Sova länge på mornarna, hänga vid pool och strand, sova middag och äta mycket tapas.

Dubai - St Regis the Palm. Slog upp dörrarna i maj, häftig location och lockelsen för nya hotell gjorde det till ett självklart val. Lite tråkigt att vi missa både takpoolen och Sushi Samba som öppnar högst upp i byggnaden senare under året. Med den extrema värmen som vi blivit varnade för så kändes det bra att ha ett hotell i anslutning till ett shoppingcenter med AC.

Maldiverna - Ritz Carlton Maldives. Tog emot första gästerna i juni och bilderna på overwated villas är overkliga. Behöver nog inte skriva så mycket mer. Dock var kostnaden för speedboat transfer avskräckande. Vid bokningsrillfället låg den obligatoriska prislappen på 900USD per person, men uppdaterades senare till straxt under 700. Fortfarande en högre summa än många resorts tar för seaplane transfer.
Fortsättning följer.
 

Osten

Medlem
Lite tråkigt att vi missa både takpoolen och Sushi Samba som öppnar högst upp i byggnaden senare under året.
Takpoolen förstår jag att ni hade velat uppleva men om SushiSamba kommer hålla samma klass som SushiSamba, London så missade ni ingenting ;)
 
Last edited:

Resetokig

Medlem
Takpoolen förstår jag att ni hade velat uppleva men om Sushi Samba kommer hålla samma klass som Sushi Samba, London så missade ni ingenting ;)
Galenpanna! Älskar Sushisamba i Heron Tower. Covent Garden däremot är inte lika kul. Testa Heron Towers tiger maki om du mot förmodan skulle dit igen.
 

Resetokig

Medlem
Arlanda 05.00 en söndag - Smockat med folk. Vi hade förberett alla dokument online genom SAS Travel Ready Center och kunde därför gå direkt till en automat, skriva ut taggarna och sedan gå till baggage drop. Ingen kö till någon utav dem. Vidare till fast track där kön var obefintlig, till skillnad från den vanliga som faktiskt var riktigt lång denna morgon. Bara där sparade vi nog 30min. Upp till Pontus lounge som redan hunnit bli fylld så vi fick sitta utanför, men med samma service vilket kändes bättre för oss då det var lugnare ute i restaurangen.
Bild1.jpg

Både on- och off boarding hanterades efter grupper om rader för att man skulle slippa gå förbi alla. Bra idé och vi har inte bråttom. När vi skulle kliva av planet skulle 5 rader gå av i taget, men sen räknades 10 upp i högtalaren vilket blev lite som "ta det lugnt, alla på en gång". Bild2.jpg

Väl i Barcelona får vi ett Corner room på W med riktigt härlig utsikt över strand och stad. Vi borde vara rätt målgrupp för hotellet, men vi känner oss inte tillräckligt party. Ungefär hälften av personalen är riktiga stjärnor medans resterande hälft hellre hade varit på en annan plats. Det är lätt att förstå många recensioner på nätet där prisnivån vs servicen diskuteras.
Hotellet location är kul för några nätter, men det tar en bra stund att komma in till hjärtat av Barcelona.
Bild3.jpg

Hotel Arts Barcelona - Ett Ritz Carlton hotell som kändes rätt luftigt i dessa tider. Vi fick uppgradering till en svit på våning 22. Rummet innehöll två badrum, vardagsrum, korridor/arbetsplats samt sovrum. Ovant att behöva ropa till varandra i ett hotellrum. Det var en häftig vy från rummet och en sån enkel sak som att de hela tiden kom ut med kalla vattenflaskor vid poolen gjorde att vi kände oss extra välkomna och omhändertagna. Bild4.jpg

The Edition Barcelon - ligger mitt i smeten, men var trots det rätt lugnt och bra ljudisolerat. Det var trevligt med en pool på taket och personalen var väldigt måna om att man skulle ha det bra. Edition tillhör en av våra favoritkedjor sedan tidigare och även detta hotell levde upp till det. Bild5.jpg

Bild6.jpg

Några restauranger vi hann med i Barcelona:
Gallito - Ligger precis under W mot stranden. Fräsch och modern tapas med perfekt läge för oss. Kul ställe att bara va på.
Vinitus - Tapasbar som alltid imponerar. Genuint och så trevligt att sitta vid baren och se alla kall tapas förberedas. Favorit!
La cala - Riktigt fräsch och prisvärd frukost. Gick dit flera gånger om.
Cañete - Klassisk tapas. Personalen gjorde halva upplevelsen, vi gick därifrån med ett stort leende på läpparna.
 
Toppen