Senaste nytt

Artikel: British Airways nya First Class

Status
Stängd för vidare inlägg.

gusten

Medlem
Ja man kan bara ta av sif hatten. Så skall en slipsten dras. En grabbresa när den är som bäst. Bara att gratulera och dina reportage är alltid detaljrika och mouthwatering. Tack för det.
 

Concorde

Founding Member
Härligt reportage. Jag funderar bara på hur är det att åka First om man har sällskap. Jag menar layouten av stolarna verkar ju borga mest för att varje passagerare skall få privacy. Men om man är två resenärer går det vara social då?

Dels har du två rader där parsäten finns (E/F) men sen har även varje säte ett s.k. buddy/kompis säte för att man ska kunna äta eller ta några glas tillsammans. Fungerar bra. CX har liknande i sin F kabin, dock mycket större säte!

Tack för alla snälla kommentarer. Vi gör vårt bästa som amatörer vad anbefaller journalistik.
 

Niklas

Ny medlem
Tack för en trevligt rapport, då har jag något att se fram emot, reser nästa vecka ARN-LHR-JFK i F vilket blir min första resa i F. Har "tyvärr" bara 2 timmar på LHR men jag hoppas att jag hinner in på Concorde Room för en drink eller två.
 

Concorde

Founding Member
Härligt! Du borde hinna med en timme i Concorde Room. Ha dock inte för stora förväntningar då ibland får man oengagerad kabin personal, även i F, och då blir man högst besviken. Vilken tid landar du på LHR? Ibland är det värt att "checka-in" i UK och sedan gå upp till departures och South Security. CCR dörren direkt till höger ;) Om du går via Flight Connections kom ihåg att helt enkelt välja den kö med minst folk efter rulltrappan. Detta för att BAA soporna har noll koll på Fast Track.
 

Niklas

Ny medlem
Tack för din info, flyger med BA 771 som skall vara framme 09:00 och sedan vidare med BA 175 med avgång 11:00, när jag tidigare har flugit med ba 771 så har det landat tidigt, hoppas att detta också gäller nästa vecka då alla minuter känns viktigt :).

Det var ett bra tips att gå via First incheckningen, länge sedan jag gick genom passkontrollen på LHR så jag vet inte om detta brukar ta tid ?

Har förstått att nivån på personalen är lite ojämn men håller tummarna att man har "tur". Sitter på 2K
 

flapps

Medlem
Tack för ett mycket trevligt reportage.. :) Skall köpa lite miles som skrevs tidigare och se om jag kan få ihop en sån tur :) Frun och jag har lite planer runt den 10-17 juni för att ta en New York tur igen.
Kommer bergis att behöva lite hjälp med att få ihop det men jag återkommer då.. :)
/flapps
 

Concorde

Founding Member
När du kommer till T5 kan du kika hur passkontrollen ser ut innan du går till Flight Connections. Är det mycket folk och rör sig långsamt, kolla hur kön för Chip ser ut. Finns maskiner för egen betjäning med pass som har chip. Därefter går du bara rakt fram, rulltrappa ner till höger, sväng direkt vänster, där har du tull (Arrivals from EU, blå dörr). Gå ut till Arrivals. Ta en hiss upp till Departures. Gå söderut till South Security som har fast track. Dörren till Concorde Room har du direkt till höger efter security. Det är en trevlig känsla att gå in där.

Är det väldigt mycket folk i Passkontrollen ta flight connections.
 
När vi såg vinlistan kunde resten av kabinen höra två glädjetjut från rad 1. Bland dom röda; Chateau Smith Haut-Lafitte 2004! En favorit Bordeaux för oss båda, från Pessac-Léognan. Grand Cru Classe rankad.
Mycket bra val! Jag träffade min blivande hustru på en middag på detta slott, dessutom var det 2004!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen