Matdags då alltså.
Började med en Amuse bouche bestående av "ANA Signature Stick, Chicken & Burdock Root with Shiitake Mushroom Mayonnaise Sauce, Smoked Mussel & Curry, Onion Mousse & Consommé Jelly"
Allt var bra, framförallt ANA-pinnarna och lökmoussen.
Därefter första förrätten, "Crab Meat & Scallop Salad, Green Pea Purée with Anise Cream Sauce & Caviar". Jag hade lite svårt att förstå hur det var meningen att man skulle äta sin caviar med denna rätt. Jag åt en del tillsammans med resten av rätten (då tyckte jag det övriga tog över smaken), en del på brödbitar, och en del för sig själv. Jag kommer alltid att beställa caviar om det erbjuds i First, men jag kommer nog aldrig att förstå vad det är som gör att folk är billiga att betala så mycket för det.
Förrätt nr 2, "Duck & Beef Rillettes, Udo Green & Kumquat Salad with Grapefruit Sauce". Denna var riktigt bra och kumquay- och grapekombon passade bra till resten.
Förrätt nr 3, "White Asparagus Charlotte & Marinated Seafood with Bacon Balsamic Sauce". Denna var jag lite tveksam till. Inte minst kände jag mig inte helt säker på om den tunna plastringen runt om som höll allt på plats verkligen borde varit kvar eller om den skulle ha tagits bort innan servering.
Sallad... Finns inte så.mjcket mer att säga om den...
Majssoppa. Denna var ingen höjdare, alldeles för söt för min smak.
Till huvudrätt valde jag "Grilled Fillet of Wagyu Beef with Morel Sauce". God och mör köttbit, lagom tillagad för min smak. Hade kanske kunnat ta lite potatisgratäng eller något mer till den, men ska inte klaga.
Dessert nr 1, "Printanier---Vanilla & Strawberry Mousse with Cherry Blossom Ice Cream". Moussen var riktigt god, men jag hade kanske valt att servera.den med något annat än glass. Hade varit trevligt med något avbrott med en annan typ av textur eller nåt också.
Matcha
Dessert nr 2, "Caramel Tart". Denna var väldigt bra. God vaniljglass. Hårt karamelliserad tart. Syrlig yuzu-sås som bröt av fint.
Slutligen några petit four. En vitchokladpralin, något slags körsbörsblomsmarshmallow, och en salted caramel macaroon.