Senaste nytt

SAS piloter i strejk?

Homer

Medlem
Hoppsan.

Har dom medlare eller ej? Kommentaren ifrån den svenska medlaren var väl från igår.
Ja, är det bara sen uppdatering om gårdagens status?

Det är väl olika medlare i vardera land, det senaste kommer från den norska


Da TV 2 var i kontakt med riksmekler Mats Wilhelm Ruland fredag morgen svarte han bekreftende på spørsmål om partene har nærmet seg hverandre.

– Det har de, var svaret fra Ruland.

– Tror du man unngår streik?

– Det vet jeg ikke ennå. Vi skal prøve alt vi kan de siste timene for å løse dette. Og vi har ikke gitt opp selv om det er vanskelig.

Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening kan ikke kommentere selve forhandlingene, men sier at det er vanskelige temaer de behandler.


Den svenske mekleren i konflikten har heller ikke gitt opp håpet om en løsning. Han opplyser til nyhetsbyrået TT at de ansatte og arbeidsgiverne nå snakker direkte med hverandre.

– Det er positivt at man kan prate direkte, sier den svenske mekleren Jan Sjölin til nyhetsbyrået.
https://www.tv2.no/nyheter/14910146/
 

Jannes

Medlem
Behöver inte vara del på lagspelet. Men man måste betänka vilket lag de spelar för. Sas är fienden, inte lagkamraten.
Det är den tolkningen som jag inte kan förstå, att parterna ska se varandra som fiender. Fiender utgår ofta från att förgöra varann eller förstöra så mycket som möjligt för varandra.
Inte undra på att man är villig att lägga SAS i konkurs från arbetstagarsidan, viktigaste är inte att få det man vill utan att "fienden" inte får det de vill?
 

fcx

Medlem

Scanwing

Medlem
Undrar hur många av de 500 piloterna som verkligen vill tillbaka? Flera lär redan ha fått jobb på andra flygbolag om de varit villiga till det, eller helt enkelt bytt karriär.
 
Toppen