Senaste nytt

Champagnetråden

MTheC

Medlem
Var förbi alltid lika bra Ferdinand vinrum igår och blev 2 champagne där. Först ett glas Pertois-Moriset (är ju klass att de bjuder alla på ett glas champagne när vinet vi valt behöver kylas). Fräsch, ganska okomplicerad men ändå med fin syra och bra längd.
B7D4D661-E262-4C40-ABA1-5F8699591DF0.jpeg


Följde det med Suenen och instegschampagnen C+C som står för Cramant och Chouilly. Riktigt bra, väldigt fylligt och koncentrerad smakupplevelse, tropisk frukt, nötter och fin syra och mineralitet. Kul bekantskap som jag ska försöka testa mer av.
7C3A1F48-EBEF-46AD-BECE-F97FEB6E6527.jpeg
 

MTheC

Medlem
Medioker champagne från Monthuys, deras Brut Reserve. Har druckit den tidigare (enligt Vivino) men lyckats förtränga det, tror baserat på datumen från Vivino att det sannolikt varit något som serverats i någon hotellounge.
Den är något för sött (fortfarande torr) för min smak och saknar den syra som skulle behövas för att balansera det. Viss brödighet och gröna äpplen men saknar längd och komplexitet.
75EFBC01-2BE9-4569-9863-364BC2C430C8.jpeg
 
Toppen