Senaste nytt

SAS börjar med Caviar (eg. Kalix löjrom) i Business Class

Den paketeras om till de små burkarna med creme fraiche,

inte så den levererade till sas.

Enligt artikeln pswe länkade till framgår ju tydligt att SAS köper in dem i små burkar

Fast det kan naturligtvis vara så att burkarna levereras utan gojs.
Det sitter ju en lapp med "werners gourmetservice" på burkarna, kan ju vara de som lägger dit gojset.

I synnerhet inte för det i sammanhanget udda önskemålet att rommen skulle paketeras i runt 50 000 små glasburkar.
– Löjrom packas vanligtvis i plastbyttor som innehåller ett halvt eller ett kilo löjrom. Det har ingen betydelse om det görs snyggt, det säljs i alla fall. Varför ska fiskarna lägga en massa tid på att lägga löjrommen i små glasburkar åt SAS? säger Peter Lawrance.


Någonstans i kedjan går det sannolikt att frysa löjrommen.
Om man ska tro på denna artikeln så är det hos leverantören det kan ske, burkarna kommer packade till SAS.

Av första klass – extra gott till passagerarna | Scandinavian Traveler


Fast då är det väl för sent för det här året.
Det låter ju som de gör en stor beställning av X-tusen burkar.
 
Last edited:
Enligt artikeln pswe länkade till framgår ju tydligt att SAS köper in dem i små burkar

Fast det kan naturligtvis vara så att burkarna levereras utan gojs.
Det sitter ju en lapp med "werners gourmetservice" på burkarna, kan ju vara de som lägger dit gojset.

I synnerhet inte för det i sammanhanget udda önskemålet att rommen skulle paketeras i runt 50 000 små glasburkar.
– Löjrom packas vanligtvis i plastbyttor som innehåller ett halvt eller ett kilo löjrom. Det har ingen betydelse om det görs snyggt, det säljs i alla fall. Varför ska fiskarna lägga en massa tid på att lägga löjrommen i små glasburkar åt SAS? säger Peter Lawrance.

Fast då är det väl för sent för det här året.
Det låter ju som de gör en stor beställning av X-tusen burkar.

Blir mycket gissningar nu, men beställningen är med säkerhet gjord, när själva packandet görs är oklart. Att frysa burkarna känns svårt, att packa ur burkarna känns inte heller rimligt.
Att SAS och leverantören kan komma överens om något ska väl inte hållas för helt omöjligt då båda parter nog vill ha en fortsatt relation.
Min slutsats blir densamma som ovan, tidigare idag, är det inte möjligt att frysa så bör burkarna användas till något vettigt, utöver att SAS kan få uppskattning kanske det kan få stänka även på leverantören om de är med på någon del.
 
Många killgissningar här så jag fyller på med en till :cool:

I princip all löjrom är fryst från fabrik. Endast några dagar på hösten finns färsk (ej fryst) löjrom att tillgå. SAS köper dock ingen löjrom från fabrik och definitivt inte på småburkar. Dock trevligt att Peter Lawrance besökte fiskarna och hyllade deras roll i detta. Cateringfirman köper och tinar stora burkar vartefter SAS beställer. Beroende på hur vattning den blir efter tining kan den tom. behöva "hängas". Cateringfirman portionerar i små glasburkar, lägger på crème fraiche och hackad gräslök. Hållbarhet är då max några dagar. Nu när SAS inte beställer något från cateringfirman står de stora burkarna löjrom kvar i cateringfirmans frys. Sannolikt finns alltså löjrom kvar på menyn när saker väl börjar rulla igen.
 
Toppen