Champagnetråden

På plats i Champagne, hos Veuve Clicquot. Provade La Grande Dame 2008 för första gången. Verkligen god champagne! Superfina bubblor och härlig finish!




3720872e-4324-4514-9b8d-309e582e8803-jpeg.97704


2744e25d-4596-4f33-b1f9-2aa366059a9b-jpeg.97703
 
a6cce8ab-146d-462c-bb08-b306b3de1c75-jpeg.97710

Provade denna idag!



Väldigt mycket smaker och dofter. Skog, svamp och äpple var de starkaste. Kan inte påminna mig att jag druckit något liknande innan men så var det ju också med råge den äldsta champagne jag druckit.
 
MTheC skrev:Stämmer! Fantastiskt utbud av vin på glas där, inte många andra vinbarer i stan som kan konkurrera.Klicka för att utvidga...
Jag har hört mycket gott om butiken. Ska försöka ta mig dit. Ligger på andra sidan stan för oss. Farligt bara o handla efter bara..
 
Sebbeh skrev:Jag har hört mycket gott om butiken. Ska försöka ta mig dit. Ligger på andra sidan stan för oss. Farligt bara o handla efter bara..Klicka för att utvidga...
Den butiken är helt fantastisk och för att inte prata om deras charkdisk. Men jag har aldrig haft möjligheten att ta ett glas dricka då jag alltid har kört bil dit.
 
Någon som har nån insikt hur Pierre Peters Cuvée Spéciale Les Chétillons 2012 är? Såg att det kom ett parti på SB som snabbt gick åt. Tänkte att detta kan kanske vara nåt att lägga i källaren.



Nån som provat?
 
Carlos skrev:Någon som har nån insikt hur Pierre Peters Cuvée Spéciale Les Chétillons 2012 är? Såg att det kom ett parti på SB som snabbt gick åt. Tänkte att detta kan kanske vara nåt att lägga i källaren.Nån som provat?Klicka för att utvidga...
Nu är jag osäker på om den var just 2012 jag testade, men den sista Les Chétillons jag testade var en besvikelse... Jag gillar PP men som sagt den jag testade sist av just LC var inte tipp topp direkt.
 
Carlos skrev:Någon som har nån insikt hur Pierre Peters Cuvée Spéciale Les Chétillons 2012 är? Såg att det kom ett parti på SB som snabbt gick åt. Tänkte att detta kan kanske vara nåt att lägga i källaren.Nån som provat?Klicka för att utvidga...
Provade den på Les Artisans i våras. IMHO så var den fantastisk. Tyckte att den var ganska tillgänglig så inget jag skulle spara i mer än 2-3 år. Ganska stor buzz på PP just nu, men välförtjänt
 
JohanLG skrev:Provade den på Les Artisans i våras. IMHO så var den fantastisk. Tyckte att den var ganska tillgänglig så inget jag skulle spara i mer än 2-3 år. Ganska stor buzz på PP just nu, men välförtjäntKlicka för att utvidga...
Ah intressant, en ung bdb som kändes tillgänglig hurdå? Mogen, eller fruktig? Oxiderad? Fyllig? eller hurdå?



Själv är jag i regel mer förtjust i åldrad bdb än purfärska och krispiga.
 
Carlos skrev:Ah intressant, en ung bdb som kändes tillgänglig hurdå? Mogen, eller fruktig? Oxiderad? Fyllig? eller hurdå?Själv är jag i regel mer förtjust i åldrad bdb än purfärska och krispiga.Klicka för att utvidga...
Jag tyckte att autolysen var rätt framträdande, mandlar, mer gula äpplen än gröna, syran har också mattats av lite. Jag har själv rätt svårt att verkligen uppskatta t.ex Pierre Gimonnet som är krispig till tusen och galet mycket grönt. Så för mig är det här mycket mer i min smak.
 
Back
Top