Jag är inte i samma klass som societetshemmafruarna (som gör detta några gånger i månaden), men jag har testat min beskärda del av Sunday brunch utbudet i Hong Kong. Som med allt annat så är det upp till individen att bestämma hur mycket något är värt, vad som är värt att göra och vilken nivå/stuk på brunch man är ute efter. Ett litet urval av olika typer av restauranger:
Ozone – helt enkelt inte värt pengarna. Chansen är stor att man inte ens får ett fönsterbord, och om man får det så tittar man oftast ut över jordan och mong kok. Matutbudet är OK men inget speciellt.
Tosca – är dit jag har gått oftast de senaste 2 åren. 102a våningen i ICC med garanterad utsikt över HK Island. Michellin stjärna (relativt litet matutbud, men det som serveras är bra). Val av tre olika sorters champagne. Halva priset till Ozone 16 våningar upp...
Harbourside (Intercontinental) – Den mest prisvärda ’klassiska’ brunchen med ’äkta’ champagne (i mitt tycke). Får man ett bord vid fönstret så är den första timmen riktigt bra (innan turisterna från fastlandet dyker upp och länsar all hummer...)
Zuma – som RobHK rekommenderar, är riktigt bra om man tycker om japanskt.
Duddel’s – för den som tröttnat på västerländskt och vill pröva något annat. Tycker personligen att hela upplägget är för omständigt med dim sum, men har haft folk på besök som tyckt om det.
Mrs Pound – free flow bloody Mary för den som inte är helt såld på champagne. En väldigt annorlunda Sunday brunch.
The Grill (Grand Hyatt) – återigen en något annorlunda brunch där det mesta handlar om just grillat. Här är utsikten minimal och man kan störa sig på närheten till poolen.
Var man än går så är rådet att boka så långt i förväg som möjligt, be om ett fönsterbord (om det är den typen av restaurang), och att se till att hänga på låset (första 30-60minuterna är alltid bäst).