Senaste nytt

SAS Travel Cash

Kiev

Medlem
Forsøk på å introdusere generelle prepaid cards har vært gjort MANGE ganger rundt i mange land, men hvis man ser bort fra enkelte sektorer (transport, telecom), så feiler de etter en tid. Grunnen er ganske enkel: folk forstår at dette ikke er gunstig for dem, og at det eksisterer bedre alternativ som kreditt eller debitkort. En enkel analyse viser at prepaid cards er mest gunstig for den som eier systemet; som er kortoperatør, og som sitter på float-kontoen. Den største inntekten for systemeier er små eller større beløp på slike prepaid cards som aldri blir brukt. Dernest selvfølgelig renteinntekt på floatkonto. Og den som eier kortet får normalt - la meg se - ingenting!
Dette området er så lukurativt for systemeier at det er blitt bankregulert i de fleste land, og folk er heldigvis opplyste nok til å holde seg unna. Det skal kraftige insentiver til for å oppveie alle de negative sider av denne typen modell, så SAS og systemeier (hvem det nå er) må nok grave dypt ned i insentivsekken for å overbevise den "bevisste reisende".
 

olo

Medlem
Det står en sida om det här i junis nummer av Scandinavian Traveler, men hittade den artikeln inte på webben.

Verkar som att det även kommer att ge poäng i Sverige (7,5p/100:- om jag minns rätt). Och att om man växlar över en summa till valuta A, så går det att växla den till B, utan att gå via hemma valutan.

Sen stod det att det kommer att fungera på alla ställen som tar MC samt i alla bankomater som tar MC. Intressant om det innebär att det går att få poäng för kontantuttag, dessutom utan avgifter.
 
Ska man alltså betala räkningarna med kontantkort nu?
8873341091870.jpg

ps: förlåt, jag var tvungen :D
 

Stockholmer

Medlem
Då kanske man kan slappna av och inte behöva ha koll på att handlarna (och bankomaterna) inte tar betalt i SEK, vilket brukar ge en växlingskurs som är 5% sämre än kortföretagens.

Senast i våras kunde jag vid ett bankomatuttag i Spanien i efterhand konstatera att jag sparade ca 200kr på ett uttag på 240 Eur genom att välja att inte bli belastad i SEK. Tycker detta nästan kan klassas som bedrägeri.

Kallas DCC-tjänst och finansbranschen generellt är ju direkt känd för att komma på nya dyra luftprodukter...
Dynamic currency conversion - Wikipedia, the free encyclopedia
 

HCW

Medlem
Det gäller dessutom att lusläsa hyrbilsvillkor för där gillar visa firmor att smyga in ett approval att debitera i hemvaluta till urusel kurs.
 
Toppen