rvarttinen
Medlem
Så var det dags för del 2 i min lilla rapport från Air France i Affaires till Boston sista veckan i mars i år. Nu bär det av mot Boston från CDG. Efter att ha nyttjat loungens anslutning till internet till det yttersta så är dags att gå ombord.
Den B777 som ska ta oss till BOS, från CDG terminal 2E.
Plats: 3A, den första raden i business-kabinen, precis bakom den enda raden i first.
Väl ombord och installerad så är det dags för ett glas champagne, för min del, innan avgång. Det serveras även juice och vatten.
Lite champagne innan avgång - dock, denna bild är från ett annat tillfälle med AF:s A380 till YUL, men stolarna är de samma.
Strax innan avfärd så samlas, de urdruckna, glasen in och vi taxar ut. Så fort skylten "fasten seatbelts" släcks komer kabinpersonalen med en liten amuse bouche, mer champagne och kvällens meny.
Amuse bouche, champagne och lite annan snacks. Från samma tillfälle som tidigare, flygning till YUL.
Det blir en stund då det avnjuts den lille amusen och sippas mer champagne. Under tiden studeras menyn:
(menyn kommer i ett uppslag var på franska och engelska, men jag slår ihop dem för enklehetens skull)
På ett separat kort i pamfletten med menyn finns dagens förslag till varmrätt:
Sugegstions du jour / Today's suggestions
Boef facon pot-au-feu / Beef stew
carrotes, poireaux, céleri, navets longs / carrots, leeks, celeriac, turnips
Dos de cabillaud / Filet of cod
vinaigrette aux herbes, polenta crémeuse au parmesan, aux tomates séchées et aux herbes, purée de courgettes au piments niora / erb vinaigrette, creamy polenta with Parmesan cheese sun-dried tomto and herbs, zucchini with nyora pepper
Canette laquée aux poivres rares et miel d'agrumes, ananas et mangues caramélisés, bâtonnets de légumes / Glaze duckling with rare peppercorns and citrus honey, caramelized mango and pineapple, vegetable bâtonnets
Pâtes fagottone au basilic / Fagottone pasta with basil
sauce crème, jeunes pousses d'épinards sautées, julienne de poivrons sautés, tomate ceris frite / cream sauce, sautéed baby spinach, julienne of sautéed bell peppers, fried cheery tomato
Air France brukar nåra få, men bra viner ombord. Och, champagne förståss.
Jag valde ankan till huvdrätt, med den Rhône-vinet. Visade sig vara ett bra val. Förrätten fick sällskap av den vita bourgognen. Tyvärr kan jag inte ge en mer fullständig recension än så då resan företogs i mars i år, och jag gjorde inga noteringar i och med att jag var fullt upptagen med måltiden (!) - detta var inget planerat reportage.
Strax innan, ja, någon dryg timma innan landning så serverades det en lättare måltid.
Förrätten...
Den karameliserade ankan med mango, ananas och grönsaker - komponerad av Michel Roth, chef étoile, Bocuse d'Or et Meilleur Ouvrier de France (med Michelin stjärna(or?), Bocuse guldmedalj och "Meilleur Ouvrier de France")
Trio de desserts
Lättare vickning innan ankomst ...
Var det något annat än bara maten ombord som var bra? Jo, det finns en del detaljer att rapportera om värda att notera; det finns, förstås, ett amenity-kit innehpllandes liten tub fuktgivande kräm, strumpor, skopåse, skohorn, litet tanborstkit, öronproppar, etc. Jag brukar ta av mig skor och strumpor och använda strumporna i kit:et. De är tunna och luftiga, sköna att ha på sig när det blir till att röra sig ombord.
Hörlurar och en liten vattenflaska finns också i armstödet. Själv brukar jag mest läsa eller lyssna på något ur min iPod så tyvärr har jag inte mycket att säga, skriva, om underhållningen ombord. Dock, det finns ett natal filmer musik, spel och kartor. Det finns även USB-uttag, som jag inte provat (ladda ned något? Eller lyssna på egen media i IFE?). Eluttag finns också i armstödet.
Air France har inte en utan två ombordtidningar; Magazine Air France och Madame Air France.
Efter serveringen och allt plockats borts så finns det tillgång till en liten bar i galley. Där brukar det finnas tillgång till mer champagne, vinerna, diverse sprit, frukt och snacks. Glass och sorbet är inte ovanligt ombord. I galley finns också en espressomaskin. En ur kabinpersonalen brukar sitta "på vakt" och hjälpa till med en eventuell espresso eller fylla på med det som går åt.
En annan kul detalj med Air France är att det är olika märken på champagnen vid nästan varje flygning. Det ges tillälle att prova lite olika sorter, men också till förtret för dem som underhåller listan över olika flygbolags utbud på detta forum.
Jag vill här även passa på att påpeka att detta reportage på inget sätt var planerat. Det kom en propå att det behövs fler reportage om AF/KLM i detta forum. Sagt och gjort, detta var del 2.. dock, antalet bilder är därav begränsat. Och, ja, kvalitén på en del bilder kanske lämnar lite att önska ...
Planen för de återstående delarna:
- Del 3, Vistelsen i Boston med lite om hotellen
- Del 4, hemresan, BOS - CDG - ARN - och en liten sammanfattning
För den intreesearde kan jag ta med de menyer jag sparat till något av våra träffar för att närmare studeras.
Den B777 som ska ta oss till BOS, från CDG terminal 2E.
Plats: 3A, den första raden i business-kabinen, precis bakom den enda raden i first.
Väl ombord och installerad så är det dags för ett glas champagne, för min del, innan avgång. Det serveras även juice och vatten.
Lite champagne innan avgång - dock, denna bild är från ett annat tillfälle med AF:s A380 till YUL, men stolarna är de samma.
Strax innan avfärd så samlas, de urdruckna, glasen in och vi taxar ut. Så fort skylten "fasten seatbelts" släcks komer kabinpersonalen med en liten amuse bouche, mer champagne och kvällens meny.
Amuse bouche, champagne och lite annan snacks. Från samma tillfälle som tidigare, flygning till YUL.
Det blir en stund då det avnjuts den lille amusen och sippas mer champagne. Under tiden studeras menyn:
(menyn kommer i ett uppslag var på franska och engelska, men jag slår ihop dem för enklehetens skull)
Dîner/Dinner
L'amuse-bouche / l'amuse-bouche
Mini boi de saoumon aux légumes / Salmon with vegetables
L'entrée gourmande et sa salade de saison / Gourmet appetizerand seasonal salad
Salade de pâtes perles florales, noix de Saint-Jacques sautées au ras el-hanout, terrine de foie gras, jeunes posses d'épinards / Sautéed scallops with ras-hanout spices, pearl pasta salad with edible flower petals, foie gras terrine, baby spinach
Les plats chauds / Choice of main course
À choisir dans nos suggestions du jour / Please select from today's suggestions
La sélection du maître fromager / Our special selection of cheese
Camenbert, Comté
Les desserts
Notre trio de deserts; macaron au caramel, cupcake u citron, verrine de mousse au chocolat / Our dessert trio: caramel macaron, lemon cupcake, chocolate mousse
Sorbets, glaces et choix de fruits fraix / Sorbet and ice cream, choice of fresh fruit
L'amuse-bouche / l'amuse-bouche
Mini boi de saoumon aux légumes / Salmon with vegetables
L'entrée gourmande et sa salade de saison / Gourmet appetizerand seasonal salad
Salade de pâtes perles florales, noix de Saint-Jacques sautées au ras el-hanout, terrine de foie gras, jeunes posses d'épinards / Sautéed scallops with ras-hanout spices, pearl pasta salad with edible flower petals, foie gras terrine, baby spinach
Les plats chauds / Choice of main course
À choisir dans nos suggestions du jour / Please select from today's suggestions
La sélection du maître fromager / Our special selection of cheese
Camenbert, Comté
Les desserts
Notre trio de deserts; macaron au caramel, cupcake u citron, verrine de mousse au chocolat / Our dessert trio: caramel macaron, lemon cupcake, chocolate mousse
Sorbets, glaces et choix de fruits fraix / Sorbet and ice cream, choice of fresh fruit
På ett separat kort i pamfletten med menyn finns dagens förslag till varmrätt:
Sugegstions du jour / Today's suggestions
Boef facon pot-au-feu / Beef stew
carrotes, poireaux, céleri, navets longs / carrots, leeks, celeriac, turnips
Dos de cabillaud / Filet of cod
vinaigrette aux herbes, polenta crémeuse au parmesan, aux tomates séchées et aux herbes, purée de courgettes au piments niora / erb vinaigrette, creamy polenta with Parmesan cheese sun-dried tomto and herbs, zucchini with nyora pepper
Canette laquée aux poivres rares et miel d'agrumes, ananas et mangues caramélisés, bâtonnets de légumes / Glaze duckling with rare peppercorns and citrus honey, caramelized mango and pineapple, vegetable bâtonnets
Pâtes fagottone au basilic / Fagottone pasta with basil
sauce crème, jeunes pousses d'épinards sautées, julienne de poivrons sautés, tomate ceris frite / cream sauce, sautéed baby spinach, julienne of sautéed bell peppers, fried cheery tomato
Air France brukar nåra få, men bra viner ombord. Och, champagne förståss.
Carte de vins / Wine list
Champagne
Duval-Leroy brut
Bourgogne blanc
Poulli-Fuisée 2011 Maison Louis Jadot
Valée du Rhône rouge
Vinsorbes Les Cornuds 2009 ou 2010 Perrin et Fils
Bordeaux rouge
Pauillac Château Haut-Bages Averons 2006 ou 2007 2[SUP]ème[/SUP] Vin du Château Lynch-Bages
Champagne
Duval-Leroy brut
Bourgogne blanc
Poulli-Fuisée 2011 Maison Louis Jadot
Valée du Rhône rouge
Vinsorbes Les Cornuds 2009 ou 2010 Perrin et Fils
Bordeaux rouge
Pauillac Château Haut-Bages Averons 2006 ou 2007 2[SUP]ème[/SUP] Vin du Château Lynch-Bages
Jag valde ankan till huvdrätt, med den Rhône-vinet. Visade sig vara ett bra val. Förrätten fick sällskap av den vita bourgognen. Tyvärr kan jag inte ge en mer fullständig recension än så då resan företogs i mars i år, och jag gjorde inga noteringar i och med att jag var fullt upptagen med måltiden (!) - detta var inget planerat reportage.
Strax innan, ja, någon dryg timma innan landning så serverades det en lättare måltid.
Collation / Light meal
Tortilla aux légumes, mini boi mimosa et saumon, mini club sandwich au polet et pesto. Yaourt nature bio. Compotée de pomme et fruits mouges, crumble au citron / Vegetable tortilla, deviled egg and salmon, chicken clb sandwich with pesto. Organic yogurt. Apple and berry compote, lemon crumble.
Tortilla aux légumes, mini boi mimosa et saumon, mini club sandwich au polet et pesto. Yaourt nature bio. Compotée de pomme et fruits mouges, crumble au citron / Vegetable tortilla, deviled egg and salmon, chicken clb sandwich with pesto. Organic yogurt. Apple and berry compote, lemon crumble.
Förrätten...
Den karameliserade ankan med mango, ananas och grönsaker - komponerad av Michel Roth, chef étoile, Bocuse d'Or et Meilleur Ouvrier de France (med Michelin stjärna(or?), Bocuse guldmedalj och "Meilleur Ouvrier de France")
Trio de desserts
Lättare vickning innan ankomst ...
Var det något annat än bara maten ombord som var bra? Jo, det finns en del detaljer att rapportera om värda att notera; det finns, förstås, ett amenity-kit innehpllandes liten tub fuktgivande kräm, strumpor, skopåse, skohorn, litet tanborstkit, öronproppar, etc. Jag brukar ta av mig skor och strumpor och använda strumporna i kit:et. De är tunna och luftiga, sköna att ha på sig när det blir till att röra sig ombord.
Hörlurar och en liten vattenflaska finns också i armstödet. Själv brukar jag mest läsa eller lyssna på något ur min iPod så tyvärr har jag inte mycket att säga, skriva, om underhållningen ombord. Dock, det finns ett natal filmer musik, spel och kartor. Det finns även USB-uttag, som jag inte provat (ladda ned något? Eller lyssna på egen media i IFE?). Eluttag finns också i armstödet.
Air France har inte en utan två ombordtidningar; Magazine Air France och Madame Air France.
Efter serveringen och allt plockats borts så finns det tillgång till en liten bar i galley. Där brukar det finnas tillgång till mer champagne, vinerna, diverse sprit, frukt och snacks. Glass och sorbet är inte ovanligt ombord. I galley finns också en espressomaskin. En ur kabinpersonalen brukar sitta "på vakt" och hjälpa till med en eventuell espresso eller fylla på med det som går åt.
En annan kul detalj med Air France är att det är olika märken på champagnen vid nästan varje flygning. Det ges tillälle att prova lite olika sorter, men också till förtret för dem som underhåller listan över olika flygbolags utbud på detta forum.
Jag vill här även passa på att påpeka att detta reportage på inget sätt var planerat. Det kom en propå att det behövs fler reportage om AF/KLM i detta forum. Sagt och gjort, detta var del 2.. dock, antalet bilder är därav begränsat. Och, ja, kvalitén på en del bilder kanske lämnar lite att önska ...
Planen för de återstående delarna:
- Del 3, Vistelsen i Boston med lite om hotellen
- Del 4, hemresan, BOS - CDG - ARN - och en liten sammanfattning
För den intreesearde kan jag ta med de menyer jag sparat till något av våra träffar för att närmare studeras.
Last edited: