Det som bör påpekas i detta sammanhang är dock att dessa champagner kan smaka helt annorlunda när man sitter i ett flygplan på typ 10,000 meters höjd. Mitt förslag är därför att ni genomför samma testing ytterligare en gång i rätt miljö - alltså i första klassavdelningen på lämpligt flyg på 10,000 meters höjd. Skämt åsido, men det vore naturligtvis intressant att veta hur stor roll höjdskillnaden, det annorlunda lufttrycket och den torra luften i kabinen spelar för smakupplevelsen.
Laurent-Perrier Gand Siècle smakar även mycket bra på 10.000 meters höjd.
149@telia.com, upplever du överhuvudtaget någon skillnad i smaken på Laurent-Perrier Gand Siècle på 10,000 meters flyghöjd och när du dricker den i the Concorde Room, och om ja hur skiljer sig smakupplevelserna åt?
Nej, jag märkte inte någon märkbar skillnad och det var bara
någon timme emellan njutningen i The Concorde Room,
glaset man fick i F före start och senare det som man fick på 10.000 meters höjd.