Widerøe köper jetflyg

16. Jan 2017
by BusinessClass

Det blev meddelat i dag att norska flygbolaget Widerøe har skrivit under på ett kontrakt med flygproducenten Embraer som innebär att man köper tre nya jetflyg som ska levereras under 2018 - och kontraktet ger möjlighet för att köpa ytterligare 12 exemplar.

Widerøe har utvärderat en lång rad olika flygtyper från olika producenter men det var Embraer man valde till sist. Embraer har en familj af flygtyper som "passar bra in i vår strategi och kommer fungera bra på våra marknader" som bolaget skriver i ett pressmeddelande.

De flyg man har valt släpper ut mindre Co2 än andra liknande flyg från andra producenter och är dessutom tystare. På det sättet vill man "dra sitt strå till stacken för miljöns skull" skriver man också. När man nu kommer kunna erbjuda den här slags flyg blir bolaget en mer attraktiv underleverantör till andra större flygbolag - något som blir mer och mer vanligt och speciellt på rutter som inte är så frekventa.

"Embraer E190-E2 har mindre utsläpp än andra liknande flyg i samma viktklass. Vi vill med det här beslutet ta större ansvar för miljön samtidigt som vi skapar förutsättningar för att kunna växa och öka omsättningen" skriver man också.

"Projektet med att få detta historiska avtal på plats har varit ett stort fokusområde den senaste tiden och både våra ägare och medarbetare har varit delaktiga i processen" säger högsta chefen hos Widerøe Stein Nilsen. "Efter vi hade fått positiva indikationer och resultat i omröstningar gällande nya kollektivavtal både för våra piloter och kabinpersonalen kände vi att vi hade grundlag för att skriva under på kontraktet på de tre nya flygen med leverans nästa år".

E2 kan levereras i tre versioner; E175-E2 med upp till 90 säten, E190-E2 med upp till 114 säten och så finns också varianten E195-E2 som kan ha 138 säten..

Widerøe har beställt versionen E190-E2 med de 114 sätena.

More from BusinessClass.com