Recension: Westin Exclsior Firenze: Ett historiskt palats i hjärtat av Florens

17. Nov 2018
by Jason BusinessClass

Var ska man bo när man besöker den stad där renässansen föddes? Vi gillade verkligen hotellet Westin Excelsior Firenze som ligger ett stenkast från Ponte Vecchio. Här får du historiska omgivningar, stora rum, bra service och så ligger hotellet enormt centralt. Terrassen uppe på taket rekommenderas varmt.

Läge:

Palatset tillhörde en gång Napoleon Bonaparte. Han köpte det år 1835 till sin syster Caroline Bonaparte och hennes gemål, generalen Murat som även var kung av Neapel. Det är länge sedan Bonapartarna flyttade ut och palatset blev under tjugotalet transformerat till lyxhotell. Om man tittar lite längre tillbaka i historien började palatset byggas under 1400-talet av en religiös orden som hette Umiliati och lite senare under 1500-talet under renässansen bodde familjen Gondi här - familjen var en av Florens mäktigaste familjer. Westin Excelsior ligger verkligen centralt och ut till en fredfull Piazza som delas av hotellet och systerhotellet St. Regis. Det tar bara 10 minuter att gå till berömda Palazzo Vecchio och Ponte Vecchio så här bor du bra för att kunna utforska stadens kulturliv och sevärdheter.

Rummen:

Hotellet har 171 rum vara 16 är sviter och sju är penthousesviter. De flesta rum är ljusa och i pastellfärger och man har bevarat många trevliga detlajer som originala marmorgolv på badrummen, träpaneler på väggarna och antika stengolv. Man känner verkligen att man är i Florens.

Flera av rummen har bländande utsikt ner till floden, de vackra broarna och kullarna på den andra sidan av floden. En utsikt man inte glömmer i första taget.

Badrummen skall nämnas speciellt: de är stora och känns lyxiga.

Service:

Hotellet har väldigt trevlig personal. Många har jobbat här under årtionden och man uppvisar en yrkesstolthet som gör att man känner sig väldigt välkommen.

Stil och interiör:

Westin har tagit fasta på att hålla kvar i sitt ursprung. Palatset har fått lov att bevara sin stil med högt i tak många ställen, fina träsniderier, frescomålningar och stora öppna spisar möter dig. Stilen och stämningen lever kvar från de dagar när aristokratin skulle ha ett imponerande hem att visa upp för sina gäster - ett hem fyllt av kultur och förstklassiga möbler och material. Det finns många detaljer och kuriosa att upptäcka och närstudera här för dig som gillar konst och kulturhistoria. Receptionen är stor och välkomnande med olika trevliga sittgrupper. Frukostmatsalen och restaurangen är moderna i stilen med fokus på gästernas komfort.

An faciliteter på hotellet vill vi nämna gymmet som är öppet dygnet runt, möjligheten för att kunna beställa massage på rummet och hotellets duktiga concierge som kan hjälpa till med det mesta, antingen det gäller ett utflyktstips eller vilken restaurang man ska äta på i kväll.

Restaurang och bar:

På takterrassen ligger hotellets bar och restaurang. Här får du en superb utsikt över Florens takryggar så missa inte detta när du bor på hotellet - faktiskt är detta stadens högst belägna bar! Ett perfekt ställe att dricka en cocktail när solen går ner. När du beställer något att dricka får du automatiskt tillgång till den läckra lilla buffet med munsbitar och snacks som så många italienska barer erbjuder. Restaurangen erbjuder dig att sitta ute eller inne och menyn innehåller mest maträtter från

 la cucina italiana

men det finns också lite mer internationella rätter att välja på.

Vem passar hotellet för?

Hotellet fungerar antagligen väldigt bra för de flesta. Här bor du i hjärtat av Florens och får god standard i historiska omgivningar. Trots läget och stilen är stämningen avslappnad och inte speciellt formell. Hotellet kan också kategoriseras som ett bra val för familjer.

Läs ännu mer, se fler bilder och beställ din vistelse på Westin Excelsior Firenze här.

More from BusinessClass.com