Watergate Hotel i Washington öppnar igen efter stor renovering

22. Jun 2016
by Dag Christian Holm

The Watergate Hotel ligger som bekant Washington DC, och här utspelade sig det inbrott som ledde till president Nixons avgång. Nu har det renoverats och är öppet igen.

Byggnaden hade bland annat det demokratiska partiets högkvarter som hyresgäst, och 1972 bröt sig en grupp män in på kontoret på natten och installerade övervakningsutrustning. Den efterföljande utredningen efter männen hade blivit arresterade pekade mot presidentens administration, och Nixon avgick till sist 1974.

Det nyrenoverade hotellet försöker inte dölja historien precis: nyckelkorten har påskriften "du behöver inte bryta dig in på rummet" och pennorna är markerade med "stulen från Watergate Hotel".

Hotellet har varit stängt i sju år, och renoveringen har kostat 125 miljoner US-dollar. Läget är det inget fel på - precis vid floden Potomac. Förra veckan öppnade man igen och visade fram sina nya faciliteter, som bland annat inkluderar en enorm spaavdelnning på 1100 m2 (Argentta Spa), en fin lounge på taket med utsikt över floden, The Capitol och Washingtonmonumentet, som för övrigt med sina 170 meter är världens högsta murade torn. Det finns också ett 650 m2 stort ballroom, om du en dag skulle behöva bjuda in ett par hundra av dina närmaste vänner på middag. En ny whiskybar har också tillkommit.

Medan man renoverade hotellet låg en del av de ursprungliga designhöjdpunkterna i malpåse, men nu är dom tillbaka där dom skall vara: de fina trapporna och de mosaikplattor som utgör poolen exempelvis. Hotellet har nu 336 rum, varav sex är stora Diplomat-sviter, det finns 24 "Premier Suites" och förstås två presidentsviter. Kanske en hälsning till president Nixon och den president som genast benådade honom Gerald Ford? Rakel Cohen arbetar för det företag som äger hotellet Euro Capital Properties. Hon uttalade vid nyöppningen förra veckan "Watergate Hotel är utan tvekan ett av världens mest glamorösa hotell, och namnet behöver ingen extra förklaring - alla vet var det ligger".

“Vi har varit noggranna, ja nästan petiga med alla detaljer under renoveringen, och vi tycker det är fantastiskt att se hur det har blivit. Den stora attraktionen när man bor här är hela stämningen: en modern retro-stilen blandad med en känsla av hemligheter som lurar bakom många av husets hörn". Nästa gång vi är i Washington tittar vi förbi. Om du kommer före - skicka bilder och vad du tycker om stil och stämning.

Boka The Watergate Hotel här.

More from BusinessClass.com