W Melbourne öppnar i December 2020

29. Jun 2020
by Dag Christian Holm

Hotellkedjan Marriott har äntligen bekräftat ett nytt öppningsdatum för Melbournes första lyxiga livsstilshotell, W Melbourne.

W Hotels, är Marriott rebelliska och lyxiga livsstilshotellkedja. Hotellen är kända för sin levande lobby, och sin moderna och något unika design. Och W Melbourne inget undantag! Efter mycket fram och tillbaka har hotellkedjan Marriott äntligen bekräftat att öppningsdatumet är i December 2020.

Hotellet huserar i en New-York inspirerad byggnad och är beläget i hjärtat av Melbournes shoppingdistrikt, vid Collins Street. W Melbourne inkluderar bland annat 249 rum och sviter, fyra restauranger och barer, ett spa och fitness center, och såklart Ws egna WET® simbassäng.

Arkitekterna Woods-Bagot och New-York baserade SHoP Architects ligger bakom den urbana designen. Rummen ska reflektera stadens livliga kreativa historia. Höjdpunkten är hotellets ”Extreme WOW Suite”, som tar upp hela 15:e våningen och är W:s version av en presidentsvit.

Utan tvekan blir en av höjdpunkterna även hotellets restauranger och barer. Warabi - hotellets intima japanska restaurang - lägger fokus på säsongsbetonade och lokala ingredienser. Lollo, styrs av en ännu hemlig lokal kändiskock. Curious, blir cocktailbaren som är hotellets puls där kultur, musik och mixologi möts. Culprit kommer att vara ett kafé under dagtid, och transformeras till en vinbar under natten.

Andra höjdpunkter är 14:e våningen, där WET® swimming pool och bar, med DJ Booth ligger. Om man ska jämföra med andra W-hotell, kan vi förvänta oss kreativa cocktails och otroliga utsikter över stadens skyskrapor. Och såklart W ikoniska ”Whatever/Whenever” service löfte - W lovar att alltid ge vad gäster begär till sitt rum, så länge det är lagligt.

 

More from BusinessClass.com