Venice Simplon-Orient-Express erbjuder nu tre nya exklusiva "Grand Suites"

10. Aug 2017
by BusinessClass

En av världens lyxigaste tågresor kan nu genomföras ännu lyxigare.

Belmond är en hotellkedja som även står för lyxkryssningar och exklusiva tågresor, och nu höjer man ribban ännu högre för hur en av världens mest legendariska tågresor kan upplevas. Man kommer erbjuda tre nyinstallerade kupéer eller "Grand Suites" som man kallar det. Man tar emot bokningar redan nu men första avgången med de nya sviterna är i mars nästa år. De nya lyxsviterna får egna badrum med dusch, en generös dubbelsäng och eget vardagsrum med sittgrupp och bar. Venice Simplon-Orient-Express kör olika rutter genom Europa på utvalda sträckor och stannar i städer som Paris och Venedig  - och kör förstås även till Istanbul.

Istanbul Grand Suite

Foto: Belmond

Som resande med tåget får man redan nu en stor upplevelse där man sitter i de bekväma sätena i de traditionsrika kupeerna, njuter den goda maten och vinerna och låter landskapet glida forbi utanför fönstret. Men när de nya lyxsviterna kommer från mars 2018 kan dom som har råd få en ännu större upplevelse. De tre sviterna har fått sina namn från tre av de städer som tåget passerar: Paris, Venedig och Istanbul. Man har strävat efter att få till en 20-talskänsla i art deco-stil. Anledningen till just det valet var att Europas rikaste på den tiden använde just tåget för att förflytta sig mellan kontinentens städer, och tåget var också det bästa och snabbaste sättet att exempelvis resa från Paris till Istanbul. Belmond skriver i ett pressmeddelande att man med de tre nya sviterna vill "återuppliva en era fylld av glamour och nostalgi".

Venice Grand Suite

Foto: Belmond

Det är Londonfirman Wimberly Interiors som har fått uppdraget att inreda de tre nya sviterna, och man säger att man kommer "försöka väva in de olika städernas själ och unika karaktärer" i de olika designlösningarna. Man kommer använda olika stilgrepp i de olika sviterna. Istanbulsviten får exempelvis fina trädetaljer och handsydda läderpartier. Parissviten ska bli "chic och elegant" och Venedigsviten kommer inredas med sidentyger, handblåst venetianskt glas och möbler i barockstil.

Paris Grand Suite

Foto: Belmond

Om du beställer en resa med lyxtåget i en av de nya sviterna blir du hämtad med limousine och körd till tåget när det är dags för avgång. Väl framme hälsas du välkommen av din värd som kommer stå till tjänst under hela resan. Värdens uppgift är bland annat att se till att din champagneflaska alltid är välkyld och framför allt inte tom, och det är också värden som fungerar som servitör när det är dags att avnjuta middagen. Andra godbitar att njuta av är lyxiga toalettartiklar på badrummet och en bekväm badrock - också den i art deco-stil. Venice Simplon-Orient-Express går mellan London, Paris och Venedig från mars till november och från Paris till Istanbul en gång om året, oftast i augusti eller september. Och vad kostar det? Räkna med priser från 5500 engelska pund för en resa från London till Venedig per person.

More from BusinessClass.com