Vem somnar snabbast i SAS nya business class? Tävla på Oslo Gardermoen på torsdag 26 februari

23. Feb 2015
by Jacob

För en vecka sedan var det lansering av SAS nya business class i Köpenhamn med en stol som SAS själva beskriver som "en helt ny reseupplevelse". Men hur väl sover man egentligen i den nya stolen? På torsdag är det upp till bevis, och du kan själv vara med.

Under torsdagen 26 februari mellan kl 07 och 17 kommer SAS nya businesstol finnas i transithallen på Oslo Gardermoen där man ska ta reda på hur snabbt man kan somna i SAS nya business class. Det hela sker som en seriös övning under ledning av en av Norges främsta sömnexperter.

Här är förutsättningarna:

-Stolen kommer finnas i transithallen på Oslo Gardermoen vid gate 44 (en gate i utrikesdelen av transithallen). Stolen kommer stå i den öppna transithallen men ha en viss avskärmning genom skärmar. -Varje person som deltager får 15 minuter på sig att försöka somna. Till hjälp får personen ett comfort kit med exempelvis öronproppar och ögonskydd. Stolen kommer vara samma fullt fungerande stol som uppe i luften, bäddad med Hästens sängkläder. -Personen får ett Muse headset fastsatt på huvudet som mäter hjärnaktiviteten och som förvandlar hjärnans elektriska signaler till läsbara EEG-vågor. En sömnexpert finns på plats för att kontrollera och bedöma resultatet. Det går alltså inte att fuska. -I närheten kommer det finnas två stora skärmar där man kan se de bästa resultaten under dagen. -Personen som snabbast somnar vinner två biljetter tur och retur till New York. Alla som deltager, oavsett om de vinner eller ens lyckas somna, får 500 EuroBonuspoäng. -Ingen föranmälan krävs.

SAS nya business class Comfy Challenge

SAS business class sleeping competition - top 10 sleepers

SAS nya business class med sängkläder från Hästens

More from BusinessClass.com