Världens tio bästa hotelltakbarer

5. Nov 2016
by BusinessClass

Kombinationen av en fantastisk utsikt, en god cocktail och lyxiga omgivningar är ingen dålig blandning. Ofta när vi på redaktionen kommer till en ny stad försöker vi leta upp stadens bästa eller högst belägna takbar, och som tur är befinner sig ofta den bästa takbaren på stadens bästa hotell - och bra hotell gillar vi ju också. Här är tio av världens absolut bästa och mest hissnande takbarer.

Moon Bar, Banyan Tree Bangkok

Bangkok har många fantastiska barer och det krävs mycket för att sticka ut från mängden. Men Moon Bar som ligger på 61:a våningen på femstjärninga Banyan Tree har verkligen något extra att erbjuda, med den formidabla utsikt man har över staden, de goda drycker som de duktiga bartendrarna trollar fram och så har man ju också en väldigt bra restaurang. Restaurangen heter mycket passande Vertigo (svindel).

Moon Bar, Banyan Tree Bangkok

Moon Bar har en tillbakalutad stil och det krävs ingen speciell påklädning, men stämningen är i alla fall ganska sofistikerad. En cocktail du ska smaka är husets Vertigo Sunset, som är en blanding av ananasjuice, tranbärssaft och limejuice mixat med en generös portion Malibulikör. Om du vill ha ännu kraftigare saker ska du beställa en Thai Sabai, som är en blandning av Mekong (thailändsk rom gjord på sockerrör eller ris) och limesaft, basilikablad och mineralvatten.

Rumpus Room, Mondrian London

Rumpus Room ligger på tolfte våningen på det eleganta hotellet The Mondrian i London. Från baren har du fin utsikt över staden och Themsen med bland annat St Pauls-katedralen inte långt borta. Rumpus Room är berömd för sina champagnecocktail och ofta spelar kända DJ:s i baren. Det här är en av Londons bästa barer tycker vi.

Rumpus Room på Mondrian London

Namnet på baren och inredningen är inspirerade av en speciell epok i Londons historia, en period på 20-talet när en löst sammansatt grupp bohemer och överklassungdomar man kallade för The Bright Young Things bland annat använde Mondrians barer som vattenhål. Denna eleganta bar med sina röda soffor är lite en av hemlighet bland Londons hotellbarer, och hotellets andra bar Dandelyan (som har fått många fina utmärkelser genom åren) brukar ha mycket fler gäster. Men när solen går ner över Londons skyline är det helst uppe på tolfte våningen vi sitter - och gärna med en champagnecocktail i handen.

Aer, Four Seasons Hotel Mumbai

Denna moderna och ska vi säga mycket luftiga bar täcker hela taket på hotellet Four Seasons i Mumbai, och härifrån har du fin utsikt över metropolen och havet. Man har ett omfattande urval av viner och champagne och som tilltugg kan man beställa medelhavsinspirerande smårätter och tapas.

Aer, Four Seasons Hotel Mumbai

Man beställer antingen uppe vid den cirkelformade bardisken eller sittandes i de moderna möbler som är en del av upplevelsen i denna takbar. Man öppnar 17:30 och senare under kvällarna spelar ofta DJ:s internationella hits. När monsunen rullar in över Mumbai med regn och blåst (från juni till september) skyddas gästerna från vädrets makter genom att man sätter upp vindskydd och trädgårdspaviljong-liknande arrangemang. - så du kan utan problem besöka Aer året runt.

New York Bar, Park Hyatt Tokyo

52 våningar över Tokyos myllrande gator ligger denna fantastiska bar. Hotellet heter Park Hyatt Tokyo och om du tycker att du känner igen baren från en film har du alldeles rätt: här utspelades en del av handlingen i Lost in Translation med Scarlett Johansson och Bill Murray i huvudrollerna. New York Bar är en av Tokyos bästa barer, och få ställen kan du kombinera utsökta cocktails med livemusik bättre än här. Ofta uppträder världskända jazzmusiker i baren.  

New York Bar, Park Hyatt Tokyo

New York Bar har inte bara en imponerande utsikt att bjuda på, nej man har också ett digert urval konjak och brandy - och det största urvalet av amerikanska viner av alla barer och restauranger i Japan. Om du inte bor på hotellet och anländer efter klockan åtta på kvällen tar baren ut en entréavgift, kan vara bra att veta. Rökning är tillåtet, som på överraskande många barer i Japan.

Rock Bar Bali, AYANA Resort and Spa

Utan tvekan är det här en av Balis mest trevliga barer, och den finns ofta med på listor över världens bästa utomhusbarer. Rock Bar är stället man sitter för att njuta av solnedgången, och synen är ofta dramatiskt vacker.

Rock Bar Bali, AYANA Resort and Spa

Baren ligger placerad mellan klippor och hav, och ljudet av havet och vågorna blandar sig med ljuden från gästerna och musiken. Om du vill vara säker på att få en bra plats längst ut till vattnet bör du slinka in senast vid 16-tiden för att kunna se hela solnedgångspanoramat från första parkett.

CÉ LA VI (hette tidigare KU DE TA), Marina Bay Sands, Singapore

Här är vi högt uppe! Vi är hela 57 våningar över marken och vi befinner oss på taket av kända lyxhotellet Marina Bay Sands. Baren och restaurangen CÉ LA VI har en av stadens bästa utsikter, och många tycker också att det här är en av världens bästa takbarer över huvud taget. I ena änden av taket ligger hotellets Sky Deck och Club Lounge, och i den andra hittar vi baren och restaurangen.

CÉ LA VI, Marina Bay Sands, Singapore

När solen går ner börjar baren fyllas med folk och kvällens DJ spelar upp till dans inne på Club Loungen. Det är en speciell känsla att dansa så högt över stadens gator, stämningen brukar vara ganska uppsluppen. Och vad ska man dricka? Testa kanske en Tony Stark’s Pepper? Det är pepparvodka blandad med ljus sirap, citronsaft och rostad, krossad ananas.

Ozone Hong Kong, Ritz Carlton Hong Kong

Ritz Carlton i Hong Kong har världens högst belägna bar. Vi befinner oss på 118:e våningen och utsikten är förstås fantastisk! Stilen är modern och effektiv, kanske inte så hemtrevlig men det är inget fel på vare sig atmosfären, musiken eller drinkarna.

Ozone Hong Kong, Ritz Carlton Hong Kong

Om du vill lära dig hur man blandar barens mest kända cocktails kan du delta i en Cocktail Master Class - det ska vi här på redaktionen komma ihåg till nästa gång vi är i Hong Kong. Ett annat tips är att ta hissen upp till baren senast ett par minuter före klockan åtta på kvällen så du kan se Symphony of Lights - den dagliga ljud- och ljusshowen längs med och över hamnområdet. Showen är 13 minuter lång.

Flair Rooftop Restaurant & Bar, Ritz-Carlton Shanghai, Kina

Begreppet att äta "al fresco" (ute i öppna luften) får en helt ny betydelse här uppe på Flair. Den eleganta restaurangen är kronan på verket på detta fina hotell, och stilen och stämningen är varm och mycket inbjudande. Baren är byggd i flera olika nivåer, och förutom goda drycker kan man njuta av små goda tapasanrättningar och sushi här 58 våningar över Shanghais myller.

Flair Rooftop Restaurant & Bar, Ritz-Carlton Shanghai

Flair kan inte bara besökas på kvällarna. Titta gärna forbi mellan två och fyra på eftermiddagarna, där serveras nämligen en väldigt trevlig afternoon tea. Det är också på eftermiddagarna luften brukar vara som mest klar och du får den bästa utsikten. Njut av en god kopp te, sjunk ner i de bekväma sofforna eller beställ något starkare från den långa och omfattande drinklistan.

La Terraza Hotel Bagués, Barcelona

Detta femstjärniga boutiquehotell ligger på själva paradgatan Las Ramblas, så om du bor här har du nära till det mesta i Barcelona. Byggnaden där hotellet ligger var tidigare ett palats, och det här är ett av våra favorithotell i inte bara Barcelona men hela Europa. Takbaren är fantastisk, och har också en liten pool.

La Terraza Hotel Bagués, Barcelona

Baren är populär bland unga människor, och man kan se att många har tillbringat en del tid framför spegeln före de gjorde entré. Folk ser generellt väldigt chica ut. Fint urval av cocktails, vin och tapas, och man sitter skönt i däckstolarna. Det finns även en liten plattform varifrån man har 360 graders panoramautsikt över Barcelona.

Radio Rooftop Bar, ME Milan Il Duca

Radio Bar ligger på tionde våningen på hotellet ME Milan II Duca. Milano är ju Italiens modehuvudstad, och vi misstänker att en del av publiken jobbar inom modeindustrin.

Stämningen är energisk och ibland lätt hektisk, priserna ligger ganska högt men kvaliteten är också väldigt bra. Läcka munsbitar och smårätter, välgjorda cocktails och förstås italienska viner och prosecco är vad som bjuds.

Radio Rooftop Bar, ME Milan Il Duca

Se solen gå ner över Milanos skyline och närliggande Piazza della Repubblica medan du smuttar på ett glas italienskt bubbel och nickar i takt till housemusiken som DJ:en spelar.

More from BusinessClass.com