Världens första ”super boutique hotell” öppnar i slutet av 2020 i London

8. Apr 2020
by Dag Christian Holm

Hotellgruppen Edwardian Hotels investerar över £300 miljoner i sitt nya flaggskepps hotell The Londoner, som enligt deras utsago blir världens första ”super boutique hotell”. Hotellet är beläget mitt i hjärtat av Londons West End distrikt, i det världsberömda Leicester Square området, och planeras att öppnas i slutet av 2020.

Detta 5-stjärniga hotell kommer med sina 350 rum, 35 sviter och en takvåning, vara avsevärt större än vad som är normalt för ett typiskt boutique hotell.

På grund av restriktioner så kommer sex våningar ligga under marknivå, varav den lägsta våningen är 30 meter under marken, vilket gör detta till en av världens djupaste byggnader.

Det är tänkt att hotellet ska sätta en ny standard för dagens lyxhotell, genom sin återspegling av livet i staden, åtagande för hållbarhet, uppskattning av den lokala kulturen vilket återspeglas i deras arkitektur och inredning, mat urval, faciliteter och service. Hotellet omfattar bland annat av hela sex restaurang koncept – vilket inkluderar en bar och en tavern, modern Japansk lounge bar med en takterrass och eldstad – plus ett underjordisk spa, två biografer, mötesrum och en balsal med kapacitet för över 1000 personer.

The Londoners inredning har framarbetats bland annat av den världsberömda designern, Yabu Pushelberg, som även ligger bakom inredningen i de fyra Four Seasons hotellen i Manhattan, New York. Det är tänkt att hotellet ska passa in till den befintliga omgivningen. Blandningen av en charmig intelligens med brittisk känsla, genomtänkta gemensamma områden, matsalar och hotellrum ska förbättra vardagens liv för gästerna. Inredningen är minimal, och har en sammanhängande neutral palett. Alla hotellrum har fönster från golv till tak, varsamt utvalda konstverk och är utsett med de nyaste teknologin, som bland annat ett ultrasnabbt Wi-Fi.

The Londoner är medlem i Preferred Hotels & Resorts Legend Collection. Hotellets rumspriser kommer att börja från £500 per natt för ett standard rum. Takvåningen kostar uppåt £10.000 per natt. Hotellet planeras att öppnas i slutet av 2020.

BusinessClass ger dig de bästa priserna på hotell, genom att söka igenom alla de ledande företagen som förmedlar hotell. Hitta ditt bästa pris på The Londoner genom en sökning högst upp på denna sida.

     

More from BusinessClass.com