Världens första Radisson RED

21. Apr 2016
by BusinessClass

Det första Radisson RED-hotellet har nu öppnat. Hotellet ligger i Bryssel och är tänkt att vara "ett nytt internationellt hotellkoncept för millennium-generationen" som kedjan skriver i ett pressmeddelande. Radisson RED är ett "nytt sätt att tänka hotell på" och konceptet hämtar inspiration från "konst, musik och mode" skriver man också. Designen är under alla omständigheter annorlunda, och det ser inte ut som ett traditionellt Radisson-hotell när man tittar på de bilder som vi har fått från hotellet. Förutom hotellet i Bryssel skall man öppna 14 andra RED-hotell på olika platser i Europa och resten av världen.

Det nya hotellet har primärt yngre gäster som målgrupp (antingen räknat i antal år sedan studenten eller hur man känner sig) och meningen är att man som gäst skall uppleva små överraskningar och ovanliga upplevelser under sin vistelse. Teknologi är en vigtig del av hotellets samlade intryck, och man har tagit fasta på att många i den tänkta målgruppen absolut inte kan förstå att ett hotell inte har blixtsnabbt och gratis internet överallt. Det får man så på det här hotellet, och två nyckelord man har jobbat med under utvecklingen av konceptet har varit "flexibilitet och kontakt" berättar Radisson.

Alla anställda på hotellet har man hittat via sociala medier, och man har letat efter personer som "både ska ha en skarp personlighet men också kunna ge service" som man uttrycker det. När man checkar in gör man det fortfarande i en reception, men inte via en traditionell disk med en stor skärm utan i närmare kontakt med gästen och med hjälp av en pekplatta. En vigtig del av det nyutvecklade RED-universet är den nya appen, som bland annat fungerar som nyckel till dörren. Man kan också checka in eller ut via appen om man vill, man kan se hur mycket pengar man använde i baren kvällen före eller vad räkkningen för minibaren kommer vara, och så kan man få tips om vad som händer i stan. Hotellet ligger i centrum av Bryssel inte langt från Europaparlamentet. Det har 149 rum, alla med stora fönster och en nyframtagen säng. Det finns en stor TV (55 tum), ett skrivbord som kan trollas bort om man inte behöver det, minibar och ett rymligt badrum. En vigtig del av designen har varit hur man har arbetat med ljuset på rummen, berättar kedjan. Nästa gång vi är i Bryssel tittar vi förbi och ser närmare på nya Radisson RED.

More from BusinessClass.com