Världens första flygplatsterminal för djur

21. Feb 2017
by BusinessClass

Vi människor har det minsann bra när vi ska ut och flyga: terminalerna har ofta både shopping, bra restauranger och många andra trevliga saker att bjuda på.

Men våra djur har vi inte gett samma komfort.

Många djur har pressats in i för små burar och tvingats vänta i stressande miljöer på flygplatserna - ofta i cargoområdet som ju är fullt av stora och bullrande maskiner. Men nu öppnar världens första djurterminal på JFK i New York. Terminalen är ett privat initiativ och heter mycket passande The ARK (arken) och erbjuder komfort och bra faciliteter både före och efter flygresan. Förutom kunnig personal finns också veterinärer att tillkalla om djuret behöver extra vård, medicin eller kanske bara en hälsokontroll. De flesta djur är välkomna: katter, hundar, hästar, fåglar, kor men även mer exotiska djur. The ARK skriver i ett pressmeddelande att man kan ta hand om alla sina gäster på ett "kompetent och hängivet sätt" så att alla djur känner sig trygga och får en bättre reseupplevelse.

The ARK på JFK

Anläggningen har kostat nästan 600 miljoner kronor att bygga och är på 16.500 m2. Den ligger i närheten av en av landningsbanorna i lastområde D och är förstås öppen dygnet runt. The ARK har fått en avancerad klimatanläggning som kan anpassas de olika slags djur man har i olika sektioner, och ett djur kan transporteras direkt från ett flyg som har landat till anläggningen på kort tid. Så snart "gästen" har checkat in får han eller hon en kontroll av kunnig personal före den mer traditionella karantänbehandlingen startar.

The ARK på JFK

Anläggningen är inte helt färdigbyggd ännu men man planerar att bygga avdelningen Pet Oasis - ett spa för husdjur där hunden eller katten kan bli ompysslad och om man så önskar det kanske bli lite mer stilig. Man kommer erbjuda massage, pälsvård, en pool att simma i (kanske inte nåt för de flesta katter) och vård av djurets tänder och klor. Det kommer också finnas ett laboratorium om man har tagit prover på djuret som man måste ha svar på före karantänen kan avslutas, exempelvis.

More from BusinessClass.com