Världens 6 bästa First Class-Sviter

8. Aug 2017
by BusinessClass

Första klass är ju väldigt behagligt att resa i (vi väljer att använda engelska First Class i resten av artikeln) men det finns något som är ännu bättre: en egen First Class-svit. Under de senaste åren har flygbolagen tävlat om att kunna erbjuda bättre och bättre och inte minst väldigt lyxiga alternativ i den här kategorin och för den som har råd finns det nästan inga gränser för hur avskilt och bekvämt det kan vara att flyga numera. Jämfört med äldre dagars versioner av det bästa som flygbolagen kan erbjuda har det hänt mycket, och det känns som om utvecklingen har accelererat de senaste åren, att tempot för uppfinningarna har skruvats upp. Låt oss ta en titt på hur det ser ut just nu! Det här är vår lista med de 6 bästa First Class-sviterna i luften, och vi startar med den sjätte bästa...

Plats nummer 6: Asiana Airlines A380 First Suites

Asianas First Class-svit ombord på bolagets A380-maskiner erbjuder massor av avskildhet med skjutdörrar som gör att man kan stänga ute resten av omvärlden. När sätet har slagits ner blir det en riktig säng på hela 2,10 meter i längden och så kan man ligga och zappa sig igenom urvalet av underhållning på den mycket stora skärmen - den är 32 tum bred och en av de största på ett flygplan över huvud taget.

Asiana Airlines First Class Suite Foto: Asiana Airlines Asiana gör en hel del extra för sina bäst betalande passagerare: låt oss bara nämna den kock som ser till att de som reser på First äter riktigt bra. Maten ska ju helst inte vara sämre än den champagne som är standard här, nämligen Baron de Rothschild blanc de Blancs eller Laurent Perrier Brut. När du ligger och vilar i din säng kan du dessutom njuta av den stämningsfulla bakgrundsbelysningen och belysningssystemet "Star Light" som ska simulera en stjärnströdd natthimmel.

Plats nummer 5: Air France La Première

Air Frances eleganta svit La Première är en av de mest populära First Class-sviterna. Den kan beställas när du flyger långdistans ombord på bolagets Boeing 777-300-maskiner och fransmännens lösning har fokus på lugn och ro i typisk fransk chic design. Här finns inga dörrar men tjocka gardiner för att dämpa ljudnivån och ge avskildhet.

La Première hos Air France Det bekväma sätet kan förvandlas till en säng på 2 meter i längden och TV-skärmen är en 24 tums HD touch screen. Om du gillar lyx men utan att det känns för glittrigt, ja så är La Première din First Class-svit. Läs gärna vår recension av La Première här

http://www.businessclass.se/test/exklusivt-pa-businessclass-forsta-testet-av-air-france-nya-forsta-klass-la-premiere-designer-suite/

Plats nummer 4: Emirates First Class Suite

Lyx i överflöd får du här tillsammans med total avskildhet och förstås fantastisk service. Vad får du här då? Låt oss nämna egna skjutdörrar, din egen bar, sminkbord, spegel och garderobsutrumme.

Emirates First Class Suite Foto: Emirates Den lyxiga sviten har förstås också ett säte som kan förvandlas till en bekväm säng. Du kan beställa den här upplevelsen ombord på bolagets A380- och även på de flesta av bolagets Boeing 777-maskiner. Vi väljer förstås helst A380-varianten, eftersom man där även får egen dusch med tillhörande omklädningsutrymme - perfekt när man vill känna sig fräsch före man landar. Flygbolaget har nyligen sagt att man kommer att berätta mer om sin nya första klass-svit vid Dubai Air Show i november. Vi kan förvänta oss att man börjar använda produkten ombord på sina nya B777-300ER-maskiner.

Plats nummer 3: Singapore Airlines Suites Class

Singapore Airlines var ett av de första flygbolagen att erbjuda den här slags kabinprodukter. Här får du massor av plats och bra och genomtänkta lösningar. Sviten är i princip en egen dubbelkabin med skjutdörrar, bekväm säng och ett överflöd av lyxiga detaljer.

Singapore Airlines Suites Class Foto: Singapore Airlines Väggarna är klädda med italienskt läder och trä och hela inredningen andas bra val och kombinationer. Den champagne man serveras är heller inte dålig: Krug Grand Cuvée eller Dom Perignon 2004. Flygbolaget har också sagt att man kommer uppgradera 14 av sina 19 A380-flyg med nya stolar, ett bättre underhållningssystem och generella förbättringar för alla resande. Inte minst satsar man på att förbättra sina first class suites.

Plats nummer 2: Etihad First Apartment

Etihads näst bästa premiumprodukt kan beställas ombord på bolagets A380-maskiner och på några Boeing 787. Slå dig ner i den bekväma läderfåtöljen och njut av flygresan, kanske smuttar du på något gott från din egen bar? När du blir trött kan du vila dig i din stora säng - 2,08 meter lång. First Apartment är en smula billigare än Etihads kronjuvel The Residence men erbjuder förstås även den total avskildhet, komfort och lyx.

  Etihad’s First Apartment Foto: Etihad

...och på förstaplatsen hittar vi...Etihad The Residence.

BusinessClass var med när Etihad berättade om The Residence för första gången i november 2014, och vi är fortfarande lika imponerade av denna svit med tre rum. The Residence kan beställas ombord på bolagets A380-maskiner och sviten består av ett kombinerat vardagsrum/matsal, sovrummet med den 2,08 meter långa sängen och så badrummet med duschen.

  Etihads The Residence Foto: Etihad Vardagsrummet har en 32 tums TV-skärm, en tvåpersoners lädersoffa och två bord som kan ställas fram när det är dags för middag. När du beställer The Residence får du din egen butler under hela resan. Butlern är inte vem som helst men en specialutbildad herre från hotellet Savoy i London. The Residence kan beställas på rutterna mellan New York och Abu Dhabi, Mumbai och Abu Dhabi och till och från London, Sydney och Melbourne - förstås också från Abu Dhabi.

More from BusinessClass.com