Våra 10 favorithotell i Skandinavien

12. Aug 2016
by BusinessClass

BusinessClass-teamet kommer kvartalsvis presentera denna lista över de hotell, som vi tycker är de bästa i Skandinavien. Det är ju trots allt i Skandinavien, de flesta av oss reser mest i.

Men hur gör du? Bor du på samma hotell varje gång, håller du dig inom samma hotellkedja? Kanske hittar du ditt eget favorithotell på den här listan? Diskutera gärna vilka som är Skandinaviens bästa hotell i vårt forum - och beställ din nästa övernattning (till bra pris) i vår hotellsektion.

Norge:

The Thief

Ett annorlunda, småfräckt men trots det klassiskt och elegant hotell på Tjuvholmen i Oslo. Stadens mest moderna och lyxiga designhotell.

Grand Hotel

Grand Hotel i Oslo är Norges mest kända och också det mest prestigefyllda hotellet att övernatta på. Man öppnade sina dörrar redan 1874, och listan är lång över de kändisar, kungliga och personligheter som har bott här.

Hotel Continental

Hotel Continental är ett av Norges finaste 5-stjärniga hotell, och inte minst har man en fantastisk matsal och väldigt duktiga kockar. Och en trevlig bar.

Danmark:

Hotel D´Angleterre

D´Angleterre är ett legendariskt hotell, och läget vid Kongens Nytorv är perfekt mellan city och Nyhavn. Hotellet blev renoverat för en stor summa pengar för några år sedan - och det kan märkas. Elegant.

Nimb

Nimb är ett exklusivt boutiquehotell - och billigt är det inte att bo på. Men det kostar ju att bo direkt vid Tivoli - och många tycker, att hotellets

conciergeservice är stadens bästa.

Sverige:

Grand Hotel

Grand Hôtel Stockholm är ju nästan lika välkänt som Kungliga Slottet på andra sidan viken - en fantastisk upplevelse i klassiska ramar. Köket håller mycket hög standard.

 

Hotel Lydmar

Boutiquehotellet Lydmar är en upplevelse, med sina unika och mycket personligt inredda rum. Läget på Blasieholmen är central men ändå lite i den lugnare delen av Stockholm city.

Hotel Rival

Här är vi mitt på Södermalm och trendy Mariatorget - och vi gillar verkligen Hotel Rival. Spännande rum och väldigt bra service.

Hotel Nobis

Nobis ligger perfekt för dig som vill vara nära shopping, kultur och nöjen i Stockholm. Läckert designat hotell med fin arkitektur.

More from BusinessClass.com