Upplev museer, turist attraktioner och operahus runt om i världen från din soffa

1. Apr 2020
by Dag Christian Holm

Efter en lång arbetsdag i hemmet och när redan har uppdaterat sig om det dagliga läget på nyheterna, så kan det kännas skönt att drömma sig bort. Kanske till och med få inspiration till framtida resor. Det finns flertalet fina museer, turistattraktioner och operahus runt om i världen som du kan besöka virtuellt.

Vi på redaktionen har valt ut några utav våra favoriter.

Rijksmuseum. Amsterdam, Nederländerna

Rijksmuseum är ett av världens mest kända konstmuseer och är ett museum man måste besöka när man är i Amsterdam. Den mest berömda tavlan är Rembrandts ”

Nattvakten

” från 1642. Andra höjdpunkter är Van Goghs självporträtt och Vermeers vackra oljemålning ”

kökspiga som häller upp mjölk

”. Rijksmuseum är tillsvidare stängd till och med 1 Juni 2020. Däremot så går det att besöka detta ikoniska museum virtuellt med hjälp av Google Arts & Culture.

Klicka här för att besöka museet virtuellt.

The British Museum. London, Storbritannien.

British Museum i London grundades av Sir Hans Sloane och öppnades för allmänheten år 1759, vilket gör den till världens första nationella museum. Sir Hans Slones personliga kollektion av över 80.000 föremål var museets första kollektion och under tidens omlopp har detta ökat. Numera kan museet stoltsera med över 8 miljoner föremål från kulturhistoriska samlingar från alla möjliga hörn i världen. En av de finaste platserna i museet är The Great Court, som liknas vid ett torg omgivet av ett vackert glastak. Några utav höjdpunkterna är den legendariska Rosettastenen och Nereid Monumentet. Tillsvidare så har museet stängt.

Klicka här för att besöka museet virtuellt

The Metropolitan Opera.

New York, USA.

The Metropolitan Opera, även kallat ”the Met”, är ett av världens främsta operahus. Operahuset som ursprungligen öppnades år 1883 av rika affärsmän, var ett av de första operahusen på Broadway i New York. Över 200 uppträdanden görs årligen här, mer än 800.000 personer upplever operahusets framträdanden på plats och miljontals fler runtomkring i världen följer framträdandena digitalt. Operahuset har tillsvidare ställt in alla resterande föreställningar denna säsong. Däremot så släpps det dagligen gratis visningar av tidigare uppträdanden på deras hemsida, vilket vi verkligen rekommenderar er att

  1. Klicka här för att se schemat 

Yosemite nationalpark. Mariposa County/Tuolumne Country/Madera 

County i delstaten Kalifornien, USA.

Yosemite nationalpark, ca 3000 km2 stor, ligger i delstaten Kalifornien och är sedan 1984 klassat som ett världsarv av UNESCO. Naturparken är främst känd för sina vattenfall, men har även en fantastisk varierande natur med djupa dalar, storslagna ängar och mycket mer. Förnärvarande är parken stängd för besökare. Genom att kombinera 360-graders bilder med ljudeffekter och information om alla höjdpunkter, så har de lyckats skapa en riktigt bra virtuell upplevelse.

Klicka här  

för att besöka naturparken virtuellt. 

Den förbjudna staden. Peking, Kina.

Den förbjudna staden ligger just norr om Himmelska fridens torg, mitt i Pekings hjärta. Detta världsberömda kejsarpalatset som byggdes på 1420- talet har inhyst 24 kejsare under Ming- och Qing dynastierna. Palatset har länge varit stängt för allmänheten, men är sedan år 1924 öppen för allmän beskådan. Detta är definitivt ett måste när man besöker Peking.

Palatset har fortfarande stängt,

men det är fullt möjligt att ta en virtuell tur genom att klicka här.

Vi rekommenderar även våra läsare att besöka Google Arts & Culture, som är en online plattform med digitalt innehåll från över 1200 ledande museer och flertalet historiska platser.

 

More from BusinessClass.com