Unikt lyxhotell öppnar utan större åthävor i London

11. Aug 2017
by BusinessClass

När hotell öppnar och speciellt lite dyrare hotell öppnar brukar det firas med manér. Men nya lyxiga boutiquehotellet The Mandrake har valt att bara öppna och låta folk upptäcka hotellet lite på egen hand. Läget är formidabelt nära Oxford Street (sidogatan Newman Street) och stilen är både diskret och dämpad men också väldigt lyxig

Kvarteret som hotellet ligger i heter Fitzrovia så här har du promenadavstånd både till Soho och Regents Park - och till i princip hela London City. Hotellet har bland annat en fin innergård omgiven av hängade trädgårdar och en restaurang designad av samma team som ligger bakom Michelinrestaurangen Serge et le Phoque i Hong Kong.

Hotellets namn kommer från växten alruna som på latin heter mandragora och på engelska Mandrake. Man har bara 34 rum och det är affärsmannen Rami Fustok som ligger bakom projektet - och vilket projekt det har blivit.  Designen är en vågad kombination av pompösa möbler, ljusinstallationer och konst. Några av de artister som hänger på väggarna är Francesco Clemente, Jonas Burgert och Peter-John de Villiers.

Annat man har tänkt på är en speciell ljudkuliss för olika delar av hotellet, och även hotellets dofter är specialframställda. Som du kan se på bilderna har man en hel del fantastiska möbler och lampor, lägg gärna märke till de gotiska ljuskronorna i taken. En av kronorna är designad av Londonbaserade livsstilsfirman Lara Bohinc och och har hela 30 levande ljus - hotellet kallar installationen för "The Haunted Chandelier" eller "Den hemsökta ljuskronan". 20% av hotellet befinner sig i friska luften och man låter natur och modern design växa ihop - det gäller också för växthuset på terrassen uppe på andra våningen.

Charles Pelletier och Fred Peneau heter de två fransmän som står bakom restaurangen. Detta kommer bli deras första Londonrestaurang och man kommer satsa på raffinerade rätter med fransk touch. Restaurangen rymmer 80 gäster men du kan också beställa din egen salong eller ska vi säga privata matsal där du kan bjuda in 15 av dina närmaste vänner till middag.

Waeska Bar & Lounge heter baren, och hotellet skriver att man kommer fokusera på cocktails med huvudsakligen "ingredienser från växtriket" och man utlovar också en gedigen vinlista. Det finns 30 "vanliga" rum, tre lyxiga sviter och en penthouse-svit som nog bäst kan beskrivas som "dramatisk" i stilen. Alla rum ligger med ingång från det fyra våningar höga atriet där jasmin och andra klängväxter hänger och frodas längs väggarna.

Ägaren Rami Fustok har sagt att han vill behålla hotellet som ett enskilt hotell utan att vara med i någon internationell kedja - The Mandrake ska förbli en unik upplevelse och ett hotell man väljer aktivt att bo på, inte ett hotell man bokar bara för att man råkar ha en massa bonuspoäng att använda. Här på redaktionen kommer vi titta forbi nästa gång vi är i London. Om du kommer först så slink in, tag några bilder och skicka! Adressen är 20-21 Newman Street, London, W1T 1PG.

More from BusinessClass.com