Två världskända kockar gästar femstjärnigt resorthotell på Lanzarote i höst

30. Aug 2017
by BusinessClass

Kanske en anledning att välja Lanzarote som höstens soldestination? Femstjärniga hotellet

Princesa Yaiza Suite Hotel Resort bjuder in till

" Gastronomy Days" med två av världens mest kända kockar som gäster.

Michelinkockarna María Marte och Arnau Bosch (som står bakom restaurangen Can Bosch i Cambrils vid Barcelona) kommer förföra hotellets gäster med speciella menyer skapade speciellt för arrangementet. Den första av mästerkockarna som tar över hotellets restaurang Isla do Lobos restaurant är Maria Marte, som ursprungligen kommer från den Dominikanska Republiken. Det är i dagarna från 5/10 till 7/10. För att ge en bild av hotellets storlek kan vi nämna att man har ytterligare sju restauranger.

Terraza Lobby Bar Al Anochecer

Maria Marte är ansvarig för Michelinrestaurangen Club Allard i Madrid och hennes historia är speciell. Hon startade med att plocka disk på restaurangen men har arbetat sig upp till den position hon har i dag och är för övrigt den enda kock i den spanska huvudstaden som har vunnit Spaniens nationella gastronomiska högsta utmärkelse. Maris beskriver sin mat som "under konstant utveckling" och utlovar rätter som blandar Medelhavets ingredienser med sina egna karibiska rötter.

Lite senare under hösten från den 16/11 till 18/11 är det dags för den unga duktiga kocken från Katalonien att göra entré. Arnau Bosch är tredje generationen av kockar från familjen Bosch. Arnau tillbringade sin barndom med att hjälpa till där det behövdes i familjens restaurang Can Bosch - som för övrigt mest arbetar med mat från havet, skaldjur och fisk. Han utbildade sig på den katalanska gastronomiska akademin och fick den fina utmärkelsen "årets juniorkock och entreprenör" i regionen för 2 år sedan. Han gillar att arbeta med vad som finns tillgängligt lokalt just nu så gästerna kan nog se fram till spännande utflykter på tallriken när han använder vad som simmar och lever i havet utanför Lanzarote - med en touch av molekylär gastronomi och ovanliga tekniker.

Hotellets åtta olika restauranger har alla sin unika stil och hotellet har på senare år blivit den starkast lysande stjärnan på Kanarieöarnas restauranghimmel. Men det är inte bara maten du ska uppleva på hotellet, som ligger vid stranden Playa Blanca endast 30 minuter med bil från flygplatsen. Stilen på hotellet är typisk spansk och med perfekt manikurerade trädgårdar. Det finns olika pooler och det är inte langt till havet. Ett hotell på Lanzarote som på inget sätt liknar ett typiskt hotell på Kanarieöarna.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

More from BusinessClass.com