Turkish Airlines nya Airbus A350-900

3. Nov 2020
by BusinessClass

Efter sex månaders försening har Turkish Airlines äntligen tagit emot sin första leverans av Airbus A350-900

Turkish Airlines tog tidigare i oktober emot sin första leverans av totalt 25 beställda Airbus A350, som förväntas fortlöpande komma in i flottan och stadigt sättas i trafik. Men givet dagens turbulenta situation, så är det oklart exakt hur många fler flygplan flygbolaget kommer att ta emot detta år. Airbus A350 är idag en av marknadens mest energieffektivaste långdistansplan. Med bland annat sina effektivare motorer, kolfiberförstärkta polymermaterial minskas bränsleförbrukningen med 25% jämfört med konkurrerande plan.

Foto: Airbus Det nya flygplanet rymmer 329 passagerare och har en två klassig konfiguration med 32 säten i Business Class och 297 platser i Economy Class. Turkish Airlines A350 har den nya Business Class-produkten som debuterade på deras 787-9 Dreamliner. Säteskonfigurationen är 1-2-1, vilket gör att alla säten har direkt tillgång till mittengången.

  Foto: Turkish Airlines Business Class- sätena, som är tillverkade av Stelia Aerospace, kan fällas ut helt och är en av marknadens mest aerodynamiska modeller. Passagerare kan förvänta sig den senaste generationens in-flight underhållningssystem, med en 18-tums HD-skärm och Wi-Fi ombord. Andra fördelar såsom flygplanets tysta motorer, rymligare kabin och ett anpassat belysningssystem kommer att ge resenärer en mer komfortabel upplevelse ombord.

Foto: Turkish Airlines I nuläget har flygbolaget satt flygplanet i trafik på korta inrikeslinjer. Bland annat flyger den mellan Istanbul och Ankara. Men Turkish Airlines har tidigare gått ut med att de planerar att sätta A350 i trafik på deras mest lukrativa flyglinjer – London och Dubai. Men i takt med att fler A350 sätts i trafik kan vi förvänta oss se den på fler flyglinjer.

More from BusinessClass.com