Tre nya sviter lanseras ombord Venice Simplon Orient Express under 2020

23. Aug 2019
by BusinessClass

Belmond meddelade nyligen att delanseras tre nya Grand Suites ombord det legendariska Venedig Simplon-Orient-Express inför säsongen 2020. De nya sviterna, Wien, Prag och Budapest, har fått sina namn efter ikoniska europeiska städer som tåget passerar varje år.

Höjden av lyx har skapats genom ett omfattande hantverk som tar in själen hos det ikoniska tågets historia. Från handbroderade kuddar till intrikat snidade trädetaljer med inläggningar erbjuder sviterna en oöverträfflig upplevelse med perfekt placerade mosaiker, sidenmönster, badrum, dubbelsängar och ett privat vardagsrum med golvvärme.

Med de tre nya Grand Suites kommer det totala antalet sviter ombord öka till sex stycken tillsammans med de tre befintliga; Venedig, Istanbul och Paris, som även är vinnarna av 'AHEAD: World's Best Suite 2019'.

Gary Franklin, operativ chef för Belmond Trains & Cruises, kommenterar, ”Som med allt ombord på Venedig Simplon-Orient-Express, är designen och den varsamma restaureringen, samtidigt som man respekterar den ursprungliga art-deco-designen på 1920-talet, något extraordinärt. Varje svit hämtar inspiration från romantiken, äventyret och stilen i varje stor europeisk stad vi reser till. Sviterna väcker den enskilda stadsupplevelsen till liv, oavsett om det är Karlsbron i Prag eller utforskar den kontrastrika gotiska och osmanska arkitekturen i Budapest. De är en riktig hyllning till Europas romantik och glamour och den gyllene eran för tågresor. ”

”THE GRAND SUITE EXPERIENCE”

De sviter som finns ombord inkluderar Venedig, Istanbul, Paris, Prag, Budapest och Wien. Varje svit består av privat badrum med dusch, dubbelsängar som kan omvandlas till två enkelsängar och ett vardagsrum med golvvärme.

Fritt flöde av champagne, en personlig butler tillgänglig 24 timmar om dygnet, privata måltider i sviten, speciellt framtagna hygienartiklar, badrock och transfer till och från tåget är lite av det som ingår i paketet.

Venedig Simplon-Orient-Express går över hela Europa från mars till november och till Istanbul en gång om året.

En klassisk tågresa under en natt i en Grand Suite kostar från ca 73 500 kronor per person.

 

More from BusinessClass.com