Tre nya affärsklassprodukter att glädja sig åt

2. Aug 2019
by BusinessClass

Utvecklingen av nya affärsklassprodukter går i ett stigande tempo. Alltfler vill resa bekvämt när de flyger och betalar gärna för extra komfort. Branschen är inte sen att tillgodose dessa önskemål och fler nya produkter ser dagens ljus. Vi har tagit en titt på några av produkterna som dyker upp under 2019.

Vid ett första ögonkast verkar sätena väldigt olika, men under skalet är de alla ganska lika, och kanske till och med ”tvillingar” produktmässigt. Hos de flesta flygbolag är sätena vända framåt, medan vissa, medan hos en del andra, som hos exempelvis British Airways, är sätena vända både framåt och bakåt. Andra tillämpar så kallat fiskbensmönster, där man sitter snett mot en av gångarna, som hos till exempel Air New Zealand eller Virgin Atlantic. De flesta bolag har sätena vända framåt, och kanske den viktigaste utvecklingen här är att man numera erbjuder en 1 - 2 - 1 konfiguration. Detta är också lättare att försvara nu när en del flygbolag har börjat fasa ut sina Airbus A380 och ersätter dem med mer bränsleeffektiva flygplanstyper som Airbus A350 och Boeing 787 Dreamliner. Här är några av de produkter i affärsklass du kan få uppleva under 2019: Virgin Atlantic Under sensommaren kommer Virgin Atlantics första Airbus A350-1000 att tas i trafik. I samband med det kommer även en ny affärsklassprodukt introduceras med en högre grad av avskildhet. Det blir fyra säten i bredd i en 1-2-1 konfiguration, det kommer alltså inte längre vara en fiskbensmönstrad konfiguration. Sätet har en dörrkonstruktion där den kan skjutas halvvägs, men ger mer avskildhet än tidigare.

Turkish Airlines I och med att Turkish Airlines inom kort sätter sin första Airbus A350 och Boeing 787 Dreamliner i trafik introduceras även en ny produkt i affärsklass. Den nya produkten ger mer avskildhet med en 1-2-1 konfiguration. Varje passagerare har direkt tillgång till någon av gångarna. Dessvärre kommer inte alla äldre maskiner uppgraderas med den nya produkten, så det kan vara idé att kontrollera innan vilken kabinkonfiguration som gäller för just din flygning.

British Airways Den nya sviten ger direkt tillgång till någon av de två gångarna ombord. Konfigurationen är 1-2-1 med egen dörr så säkerställs en hög grad av avskildhet. Enligt British Airways så ger denna konstruktion 40% mer förvaringsutrymme, en 18,5 tums skärm för underhållningssystemet, WiFi och uttag för el och USB. Själva flygplanet, Airbus A350, har låg bullernivå, högt i tak, stora fönster och ett avancerat belysningssystem som anpassar sig efter tid på dygnet. A350 har även ett avancerat luftkonditioneringssystem installerat som gör att som resenär blir du inte lika utmattad på långa flygresor. En viktigt faktor i detta är det lufttryck som skapas är högre än hos äldre flygplanstyper, det ger ett kabintryck som motsvarar en höjd över havet på ca 1800 meter istället för 2600. Luften ombord inte heller lika torr.

More from BusinessClass.com