Tre historiska hotell i London som du måste besöka

21. Oct 2020
by BusinessClass

Det är en obeskrivlig känsla att bo på en plats med ett rikt förflutet. Du reser inte bara tillbaka i tiden, utan får även en oförglömlig upplevelse. Låt oss ta dig till några utav våra favoriter i London.

Claridge’s (Öppnade 1854)

Foto: Claridge’s Det som hela började med ett hus på 51 Brook Street, blev senare transformerat till ett «art deco mästerverk» vid namn Claridges i 1854 - ett av Londons äldsta hotell. Hotellet har genom åren varit det förvalda valet för både kungligheter och kändisar. Alltifrån andra världskriget, då det var en tillflyktsort för dignitärer, till Kate Moss firande av sin 30-årsdag.

Foto: Claridge’s Idag är Claridge’s en symbol för tidlös elegans och ett av världens främsta lyxhotell. Hotellet har lyckats bevara dess unika arv, samtidigt som man erbjuder alla moderligheter som man kan önska sig. Förvänta dig lyxiga rum och sviter, som är individuellt inredda utav några av världens främsta designers.

Foto: Claridge’s Missa inte hotellets kulinariska upplevelser. En av höjdpunkterna är självfallet Claridge’s prisbelönta afternoon tea - perfekt från interiören till den levande musiken.

Klicka här för att boka rum på hotellet

St Pancras Renaissance London (Öppnade 1873)

 

Foto: Marriott Hotellet uppfördes på 1860- talet då järnvägsresor var en blomstrande industri, och tågbolaget Midland Railway Service öppnade det storslagna hotellet vid tågstationen. Hotellet som var uppförd i venetiansk gotisk arkitektur blev snabbt en favorit hos rika affärsmän. Men trots sin slogslagna arkitektur och belägenhet, blev hotellet kvickt omodernt och förfallet… Tills 2002, då dess fulla potential realiserades när det öppnades som St Pancras Renaissance London.

Foto: Marriott Gästrummen osar elegans, lyx och stil. Man har varsamt behållit traditionella detaljer, men samtidigt lyckats erbjuda bekvämligheter som dagens resenär önskar. Från toppmoderna underhållningssystemet i hotellrummet, till spa och utsökta måltider från restaurangen Gilbert Scott Bars moderniserade brittiska meny.

Foto: Marriott Glöm inte att besöka den imponerande trappan, som med sina slingrande trappor utstrålar romantik och drama och är en perfekt plats för fotografering.

Klicka här för att boka rum på hotellet

Savoy Hotel (Öppnade 1889)

Foto: Savoy Från dess begynnelse har Savoy satt standarden för lyx, glamour och service. Hotellet har genom åren varit en magnet för de rika, berömda och glamorösa – om väggarna kunde prata! Förra året firande hotellet 130 år, men är idag lika relevant som alltid. Hotellrummen, som är dekorerade i Edwardian eller Art Deco stil, eleganta badrum i marmor och diskret teknologi, utstrålar alla elegans och lyx.

Foto: Savoy Här finner du några utav Londons mest kända restauranger, såsom Gordon Ramsay’s Savoy Grill och Kaspar’s Seafood Bar and Grill. För en oförglömlig upplevelse, delta i en av hotellets historiska turer!

Klicka här för att boka rum på hotellet

More from BusinessClass.com