Tre destinationer i Italien som de flesta inte känner till

10. Sep 2018
by BusinessClass

Om du gillar att semestra i Italien på sommaren men vill slippa köer och trängsel på dina favoritdestinationer så kanske de här tre kan vara något för dig.

Även om Florens, Venedig och Comosjön är utan tvekan fantastiska ställen så är de också väldigt populära resmål för många. Liksom flera andra länder i Europa så lider även Italien av överturism på de mest populära resmålen. Det kan dämpa upplevelserna på en annars perfekt sommarsemester. Vi har valt tre destinationer som visar upp all den prakt Italien erbjuder men utan trängsel eller köer. Promenera genom pittoreska och tysta städer, ta de där perfekta bilderna på soluppgången sittandes på ditt favoritkafé och fyll ditt fotoalbum med bilder på fina utsikter utan att behöva trängas. Välkommen till det nya Italien ...

1. 

Treviso

Ett intimt och romantiskt resmål i Veneto-regionen i norra Italien, med sina många gamla vattenvägar, är ett utmärkt alternativ till Venedig. Den historiska stadskärnan är fylld med renässanstorg, palats och rikt dekorerade kyrkor. Det mousserande vinet Prosecco produceras på den idylliska landsbygden kring Treviso.

Var kan man bo?

Bo gärna på

Hotel Maggior Consiglio

för en avkopplande vistelse precis i närheten av den historiska stadskärnan.

  1. 2. 

    Lecce

Känd för sina barocka byggnader och kända klocktorn är Lecce en liten juvel i södra Apulien. En ungdomlig och levande atmosfär utgör ett trevligt komplement till det charmiga kustområdet som omger Lecce. Vid kusten finner du också några små trevliga kuststäder. Mat och vin är en annan höjdpunkt som bör provas i Lecce.  

Var kan man bo?

Risorgimento Resort

 är ett lyxig femstjärnigt hotell i den historiska stadskärnan. Den har en även en takterrass med restaurang där du äta och samtidigt njuta av utsikten.

  1. 3. 
  2. S

    yrakusa

Den historiska staden Syrakusa ligger vid den Joniska kusten i Sicilien. Med sitt sicilianska arv och charm är Syrakusa mest känd för sina gamla ruiner, som i den arkeologiska parken Neapolis som har en fantastisk romersk amfiteater. I närheten finner du även några av de vackraste stränderna på Sicilien.

Var kan man bo?

Det oslagbara

Grand Hotel Minareto

är den perfekta resorten på stranden för en vistelse i Syrakusa. Boka en villa för de bästa vyerna och en privat pool.  

More from BusinessClass.com