Tre av de mest miljövänliga lyxhotellen i Europa

6. Nov 2018
by BusinessClass

Hänsyn till miljön har aldrig varit så viktigt som nu, särskilt i turistnäringen. Därför har fler och fler hotell världen över genomför olika åtgärder för att bli mer hållbara.

Det är de medvetna resenärerna som är varit drivkraften bakom denna trend. Men du behöver inte resa till regnskogen på Costa Rica eller till ett naturreservat i Bali för att hitta dessa miljövänliga hotell. Här har vi samlat tre hotell som ligger inom räckhåll för oss i Skandinavien.

  1. Lefay Resort & Spa Lago di Garda, Italien

Hotellet är beläget på ett 27 hektar stort område och har en fantastisk utsikt över den charmiga småstaden Gargnano. Resorten är stolt över sin miljövänliga filosofi som tar si i uttryck genom att använda närproducerade grönsaker i köket och att lokala material har använts för att bygga hotellet.  

Förutom att resorten har ett fenomenalt och prisbelönt SPA, har denna ekologiska anläggning vackert autentiska rum med virka av valnöt från orten och golv i olivträ, ett gym med glasväggar och en löparbana med fem meditationsområden utspridda längs den.

Lefay producerar också sin egen olivolja, och den medelhavsinspirerade restaurangen hämtar säsongsbetonade ingredienser från omgivande gårdar. All el som används är från förnybara källor. LeFay anstränger sig också med att minska mängden och återvinna sitt avfall och att spara på vatten.

Använd vårat sökverktyg för att hitta d

e bästa erbjudandena och pris för

en vistelse på The LeFay Resort

 

här.

2. Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons, Storbritannien 

Mitt i det pittoreska Oxfordshire, i den lilla byn Great Milton, finner vi hotellet Belmond Le Manoir Aux Quat'Saisons. Denna lyxiga oas på landet har en kombination av fransk stil med idyllisk engelsk service och det som kallas "ansvarsfull lyx".

Här finns 32 unikt designade rum och sviter. Den traditionella huvudbyggnaden är känd för sin 2-stjärniga restaurang. Här erbjuder kocken Raymond Blanc de läckra rätterna baserad på säsongsbetonade ingredienser, och råvarorna är naturligtvis närproducerade och ekologiskt odlade. Mycket av grönsakerna kommer från hotellets egna odlingar. En vinkällare med över 1000 viner finns också.

Använd vårat sökverktyg för att hitta d

e bästa erbjudandena och pris för

en vistelse på

Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons

 

här.

  1. One Aldwych, London

Detta miljövänliga hotell ligger bara fem minuter från Covent Garden. Det tillhandahåller en hållbar vistelse utan att göra avkall på någon av hotellets fem stjärnor. Här erbjuds gästerna lyx med ett gott samvete.

Hotellet använder enbart biologiskt nedbrytbara material i alla förpackningar, till exempel går det att finna i badrummet från för tvål och schampo till kittet för att putsa skorna. Alla kosmetiska produkter levereras från T London, och i poolen används inte klor för att rena vattnet. Vattnet renas istället med hjälp av ett mineralbaserat rengöringssystem.

Dessa åtgärder har gjort att One Aldwych är det enda brittiska hotellet som tagit emot det prestigefyllda lyxiga Eco Certification Standard (LECS) från Sustainable Travel International (STI).

Använd vårat sökverktyg för att hitta d

e bästa erbjudandena och pris för

en vistelse på

One Aldwych

 

här.

   

More from BusinessClass.com