Topp 10: De bästa femstjärniga hotellen i Amsterdam

5. Oct 2019
by BusinessClass

För ungefär 400 år sedan var Amsterdam en av världens mest inflytelserika städer. Det var här varorna kom in från världens alla hörn, det var här konstnärerna fanns och det var här stora förmögenheter skapades. Dagens Amsterdam är en av Europas mest trevliga städer att besöka och här finns också många väldigt fina och ovanliga hotell. De tusentals hus som kantar kanalerna ger en spännande bakgrund till alla de saker man kan uppleva i den holländska huvudstaden. Kullerstensbelagda gator, cyklar, kanalbåtar och broar ger en helt speciell känsla. Du har säkert redan hört om vad man kan se och uppleva i Amsterdam: Anne Franks hus, Rijksmuseum, tulpanmarknaden och allt annat - men här koncentrerar vi oss på Amsterdams bästa hotell. Varsågod: här är 10 av de bästa.

 1. Pulitzer Amsterdam 9.2

 2. Bo i en labyrint? Ja det gör du här. Hotellet består av 25 olika sammanbundna hus och trädgårdar i hjärtat av Amsterdams centrum. Här får du en stor hotellupplevelse och väldigt bra service.

The Pulitzer Amsterdam: Fem stjärnor i Amsterdams hjärta

Foto: Pulitzer

Man renoverade hotellet förra sommaren och öppnade upp nya områden. Receptionen och en del av trädgårdarna blev förnyade och så även gymmet som är imponerande stort. Boka in dig här om du vill bo ytterst centralt och med historiska omgivningar.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

 1. Conservatorium Hotel 9.3

Här är stilen italiensk och åt det moderna hållet. Läget är centralt nära det mesta och här bor du inne i en gammal bank från förra århundradet - men det märker du inte mycket av.

Concerto Suite på hotellet Conservatorium Amsterdam

Foto: Conservatorium Amsterdam

Stora rum och sviter har man och de flesta har samma moderna design med trevliga möbler, bekväma sängar och allehanda moderna lösningar. Man har dessutom ett fint spa med en 18 meter lång pool och en japansk restaurang. Fitnesscenter har man också och här kan du utöva yoga, pilates och boxning.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

 1. Hotel De L’europe Amsterdam 9.1

Det finns många historier i väggarna på detta hotell med läge vid floden Amstel. Här ska du bo om du vill ha en lyxig hotellupplevelse i centrum av staden och samtidigt känna historiens vingslag.

En Deluxe Suite på Hotel De L’europe i Amsterdam

Foto: Hotel De L'europe Amsterdam

Hotellet byggdes 1896 men sedan dess har man bland annat uppdaterat rummen med Nespressomaskiner och iPads till att beställa room service från. Stilen är blandad med både klassisk hotellyx med mattor och tunga gardiner men också med många moderna element. Restaurangen på hotellet heter Bord'Eau.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

 1. The Dylan 9.2

The Dylan har bara 40 rum uppdelade på två typiska amsterdamska kanalhus. Stämningen är intim och även om du är mitt i staden blir det förvånansvärt tyst när du kommer in på ditt rum.

Dylan Thomas Suite på The Dylan

Foto: The Dylan

Du ska först genom en port och över en innergård för att komma till hotellet men så går det inte lång tid före du checkar in på ditt stora rum som ofta både har sovavdelning, soffa och skrivbord. Generellt har man också stora badrum.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

Andaz Amsterdam Prinsengracht – A Hyatt Hotel 9.3

Ett av Amsterdams många väldigt personliga hotell - här har man blivit inspirerad av författaren Lewis Carrolls bok Alice i Underlandet vilket kan märkas i många rum. Det är den holländska designern Marcel Wanders som ligger bakom.

Ett rum med utsikt till trädgården på Andaz Amsterdam

Foto: Hyatt

Ett imponerande hotell med trevliga rum, ett fint spa och så förstås restaurangen där kocken Kasper Stiekema står bakom rätter från det holländska koket med en ofta lätt excentrisk touch.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

 1. Waldorf Astoria Amsterdam 9.8

Waldorf Astoria ligger utspritt över sex charmerande kanalhus och även om utsidan ser ut ungefär som för 100 år sedan är innehållet nytt och helt up-to-date.

En svit på Waldorf Astoria Amsterdam

Foto: Waldorf Astoria

Om du ska avhålla en större middag bokar du salen The Maurer Room som är en stor och imponerande lokal med väggmålningar från 1700-talet och tidstypiska möbler. Waldorf Astoria har även en restaurang (Librije’s Zusje), ett spa och en liten uppvärmd pool.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

 1. I

  nterContinental Amstel Amsterdam 9.2

Ett klassiskt lyxhotell med fem blänkande stjärnor. Här har många kändisar och kungligheter bott - från drottning Elizabeth II till Rolling Stones.

InterContinental Amstel Amsterdam

Foto: InterContinental

Hotellet byggdes 1867 och har renoverats och byggts om ett antal gånger de senaste 140 åren. Stilen just nu är typisk hotellyx med charmerande detaljer, och rum med utsikt till kanalen är de mest eftertraktade så det ska du beställa om du kan. På hotellet finns spa med pool och förstås en restaurang.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

 1. Hotel Okura Amsterdam 9.0

Här är vi lite söder om centrum men inte längre bort än en kort spårvagnsresa. Området där hotellet ligger heter De Pijp och här ligger även en av Amsterdams största loppmarknader Albert Kuypmarkt som är öppen alla dagar förutom söndag. Hotel Okura känns som ett hotell som kunde ha legat i Osaka eller Kyoto: stilen är stram och japanskt lyxig och både receptionen och rummen är hållna i samma bleka och eleganta nyanser.

Restaurangen Ciel-Bleu på Okura

Foto: Hotel Okura Amsterdam

Hotellet har 300 rum och eftersom vi är på ett japanskt hotell inkluderar det japanska toaletter med många knappar och funktioner att hålla reda på. Man har ett spa (The Nagomi) med fem behandlingsrum och en fin trädgård i japansk stil. Hela fem restauranger har hotellet och två av dom har tilldelats Michelinstjärnor.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

 1. Breitner House 9.9

Breitner House byggdes 1882 och är nog Amsterdams mest overdådigt dekorerade hotell. Läget är vid Oosterpark och det känns väldigt annorlunda mot de flesta andra hotell du har bott på - här finns dekorationer och utsmyckningar överallt.

Breitner House - overdådigt hotell

Foto: Breitner House

Breitner House kryllar av detaljer, möbler och antikviteter och om du gillar gamla möbler har du hamnat rätt. Frukosten är erkänt bra och inkluderar champagne - ett perfekt sätt att starta dagen i Amsterdam.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

PS! Första gång publicerad 2017

More from BusinessClass.com