Top 10: Världens bästa Safarilodger

5. Jun 2017
by BusinessClass

Man kan inte komma mycket längre bort från vardagens rutiner än om man åker till andra sidan jorden och checkar in på en lyxig safarilodge.

En safari är ett säkert sätt att väcka sina sinnen. Föreställ dig att vakna upp och se solen gå upp över horisonten över det vackra landskapet, kanske ser du en flock elefanter på savannen eller fåglar glida förbi genom luften och lukten av nybryggt kaffe fyller näsan. Dagarna fylls av stora naturuplevelser och på kvällen kanske du slår dig ner vid lägerelden eller på den eleganta terrassen med ett glas vin och tittar upp i den magnifika natthimlen. En safari är under alla omständigheter en stor upplevelse, men varför inte göra det till ett exceptionellt minne genom att boka in dig på ett extra lyxigt hotell eller lodge som den här typen av hotell brukas kallas för. Här är 10 av världens bästa safarilodger - mycket nöje!

  1. Singita Ebony Lodge, Sydafrika

Det här var den första lodgen kedjan Singita öppnade - nu har man över 15 anläggningar i Sydafrika, Zimbabwe och Tanzania. Hotellet ligger bland träd och vid floden Sand River i hjärtat av det stora naturreservatet Singita Sabi Sands.

Singita Ebony Lodge

Stilen är modern med ändå traditionell - man kan säga en nyförtolkning av hur en klassisk lodge ska se ut och kännas. Man bor i en av de 12 privata sviterna som alla har sin egen lilla pool. Putsad mässing, mörka träsorter och böljande gardiner ser till att man kommer i rätta romantiska stämningen - ett perfekt smekmånadshotell.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Shamwari Game Reserve, Sydafrika

Shamwari Game Reserve är känt för sina projekt som går ut på att respektera och inte störa naturen och de vilda djur som uppehåller sig i området. Det femstjärniga hotellet kombinerar lyx med ansvar och erbjuder storartade upplevelser.

Shamwari Game Reserve

Vi befinner oss i regionen Eastern Cape i Sydafrika. Shamwari Game Reserve är ett familjevänligt resort med prisvinnande gröna initiativ, massor av djurliv runt knutarna och så har man dessutom en fin spaanläggning. Om du ser TV från England ibland kommer du känna igen stället från TV-serien Safari School.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Pondoro Game Lodge, Sydafrika

Om det är en intim och ultralyxig lodge du letar efter är Pondoro den du ska välja. Här får du den rätta mixen av romantik och avskiljdhet vid bredden av floden Olifant i reservatet Balule som är en liten del av mycket större nationalparken Kruger National Park.

Pondoro Game Lodge

Här kan du bada i poolen med natursten och njuta av spaet med det lilla vattenfallet. Du bor i små trevliga stugor inredda med afrikansk konst, möbler och textiler. Alla stugor har sina egna terrasser och på kvällen njuter du av vällagad mat på hotellets stora terass byggd uppe bland tråden med utsikt över floden. Inte illa!

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Jock Safari Lodge, Sydafrika

Här bor du i hjärtat av stora Kruger National Park. Jock Safari Lodge är en lyxig lounge och namnet kommer från Jock of the Bushveld  - en glad och lojal Staffordshire bullterrier som ägdes av Sir Percy Fitzpatrick som i Sydafrika var en av landets mest betydelsefulla personer för 100 år sedan - han var både författare, politiker, ägde fruktodlingar och gruvor - bland annat.

Jock Safari Lodge

Det här är absolut en av de lyxigaste lodgerna i Krugerparken och man bröstar sig med att ha många återkommande gäster. Jock Safari Lodge är den perfekta basen för dig som vill se så många djur som möjligt och här kommer du nära "The Big Five". Hotellet arrangerar aktiviteter för alla åldrar som vandringar i naturen, safari med jeep och för de yngsta lätt undervisning om hur naturen och djuren fungerar och trivs bäst. Det finns också ett spa och förstås fina kulinariska möjligheter. Dock en varning: aporna vid hotellet är fräcka..

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Singita Faru Faru Lodge, Tanzania

Detta är ett hotell i Singita-gruppen. Faru Faru är mindre och mer privat än exempelvis Ebony Lodge men minst lika vackert. Hotellet ligger vid floden Grumeti och läget är fantastiskt: här sitter du på första parkett när många av djuren i nationalparken migrerar varje år Bufflar, gnuer och andra stora djur migrerar i tusental och du kan se spektaklet från hotellets område.

Singita Faru Faru Lodge

Singita Faru Faru Lodge är en blandning av modern lyx och original stil. Man har bara nio sviter så här känns det ungefär som att vara hemma hos sig själv. Det finns två pooler, ett litet spa, fitnessrum och en liten butik. Din mobil kommer inte kunna hitta en signal och hotellets wi-fi är mycket ostabil. Låter det inte lockande?

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Tswalu Kalahari Reserve, Sydafrika

Här är vi vid Kalahariöknen och Sydafrikas största nationalpark.Tswalu Kalahari Reserve är ett imponerande hotell och mycket familjevänligt. Stämningen är avslappnad och familjär - också på grund av att man aldrig har fler än 30 gäster åt gången.

Tswalu Kalahari Reserve

Hotellet sätter en ära i att inte påverka sina omgivningar mer än nödvändigt och man inviger gärna gästerna (och speciellt barnen) i naturens under och mysterier. Boka in dig här för att ge dig själv och hela familjen en minnesvärd semester här på kanten av den gigantiska Kalahariöknen - Sydafrikas kanske sista oberörda vildmark.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Leopard Hills, Sydafrika

Här får du häftig utsikt över landskapet. Hotellet ligger på toppen av en backe i nationalparken Sabi Sand och Leopard Hills och är ett både lyxigt och väldigt trevligt ställe att utforska naturen och djurlivet på.

Leopard Hills

Här kan du två gånger per dag följa med på jeepsafari eller promenad i den omkringliggande naturen. Från hotellet har man utsikt till ett vattenhål så du är garanterad massor av djurliv från första parkett. Detta är ett mycket litet hotell med bara åtta exklusiva sviter, alla med egen liten pool och spektakulär utsikt. Det finns även en större gemensam pool, möjlighet för massage och en restaurang med god mat och välkylda sydafrikanska vita viner.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Camp Jabulani, Sydafrika

Här bor du på en familjeägd lodge i området Kapama nära Kruger National Park. Camp Jabulani imponerar de flesta med sin stil och överdådiga service. Här finns bara sex sviter med maximalt 12 gäster - plus villan Zindoga som kan hyras för mindre grupper eller familjer. Ganska dyrt men också extremt trevligt.

Camp Jabulani

Det finns massor av djur och natur precis vid lodgen men man är speciellt berömd för den flock elefanter som har valt att bli grannar med hotellet. Flocken växer lite hela tiden så det verkar som dom trivs nära människor, ljus (och säkert lite extra mat).

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Singita Sasakwa Lodge, Tanzania

Detta är ytterligare en lyxig lodge från kedjan Singita. Här får du en fin  ja nästan glamorös upplevelse och läget är fint: hotellet ligger högt upp på en höjd med utsikt över landskapet där du blicka kilometervis ut mot horisonten. 100% Karen Blixen-stämning men med moderna faciliteter.

Singita Sasakwa Lodge

När du inte blir ompysslad i spaet, spelar lite tennis eller plaskar i den fina poolen följer du kanske med på en av de safaris och "bushwalks" man arrangerar. Goda möjligheter för att se en eller flera medlemmar av klubben The Big Five (lejon, leopard, noshörning, elefant och vattenbuffel).

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. The River Club, Zambia

The River Club är ett mindre hotell med intim känsla nära Zambeziflodens strömmande vatten. Läget är bara 18 kilometer från de spektakulära Victoriafallen som enligt Wikipedia har "världens största fallande vattenmassa" och imponerande är det. När du beställer en vistelse på The River Club inlogeras du i din egen lilla avskiljda villa eller chalet som man kallar det här. Villorna har utsikt till floden och har alla de faciliteter du kan tänka dig. 5-stjärnig standard.

The River Club

Vänlig personal, god mat och massor av aktiviteter får du här. Eller vad sägs om att följa med på noshörnings-kamera-jakt till fots, whitewater rafting på flonden eller en resa med motorbåt på floden upp till Victoriafallen?

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

More from BusinessClass.com