Sveriges nya flytande lyx hotell- och kallbad i Lappland – Arctic Bath

8. Jun 2020
by Dag Christian Holm

Designhotellet Arctic Bath öppnade tidigare i år. Hotellet inspirerades av framgången med Treehotel – och deras hotellkoncept ser ut att lyckas. Arctic Bath har redan fått stor internationell uppmärksamhet!

Arctic Bath ligger i Harads, i hjärtat av svenska Lappland. Cirka 49 km från Boden och 90 km från Luleå. Hotellet består av 14 fristående byggnader i trä och inkluderar en restaurang, bar, spa med bastu, kallbad och ett behandlingsrum.

Detta nya designhotellet står som ett monument över skogens betydelse för Sveriges utveckling, och är inspirerad av den gamla traditionen då timmerträden transporterades på floden. Den speciella cirkulära formen på huvudbyggnaden ger skydd för soldyrkare såväl som från vind för vinterbadande.

De 12 designrummen, som antingen är placerade på stranden eller flyter i floden, utstrålar skandinavisk lyx och enkelhet. Alla rum erbjuder otroliga utsikter över naturen, och midnattssolen eller norrskenet beroende på säsong.

Lokalproducerade råvaror och hållbara produkter sätter prägeln på hotellets mat. Restaurangen erbjuder en 5-rättersmiddag - med signaturrätter såsom samiska Gahku (samiskt plattbröd) ifrån det samiska köket -. Alla av hotellets gäster är garanterade bord. Även baren har ett rikt urval av öl och vin från vin från mikrobryggerier, samt hälsosamma smoothies.

Arctic Bath fokuserar på wellness, och spaet använder sig av «Kerstin Florian» produkter Det är fullt möjligt för gäster att boka flerdagskurer. Utöver detta, erbjuds det äventyrliga aktiviteter för gäster – såsom alltifrån genuina samiska upplevelser och naturvandringar till älgsafari och hundspann – beroende på årstid. BusinessClass gillar när nya unika lyxhotell öppnas. Som många andra i branschen har Arctic Bath blivit svårt drabbad av nedgången inom turistbranschen och ansökt om företagsrekonstruktion – vi hoppas såklart att denna artikel kan inspirera våra läsare att besöka detta spektakulära designhotell när reserestriktioner minskar.

More from BusinessClass.com