Svart – Världens första energipositiva hotell

21. May 2020
by Dag Christian Holm

Ett nytt lyxhotell i världsklass planeras att öppna norr om polcirkeln i Norge och intill Norges största glaciär. BusinessClass har tittat närmare på detta unika och miljövänliga lyxhotell.

Djupt inne i den norska orörda naturen, i Meløy kommun och vid glaciären Svartisen planeras ett nytt lyxhotell att öppnas. Detta hotell inkluderar bland annat 100 rum, en hållbar gård som producerar råvaror för hotellets fyra restauranger och en banbrytande spa och wellness- avdelning.

Den kända norska arkitektfirman Snøhetta ligger bakom designen. Arkitekturen är inspirerad av den lokala kustbyggnads-traditionen och lyfts upp av träbalkar. Den cirkulära formen på byggnaden ger en panoramautsikt ut över fjorden, vilket skapar en upplevelse för gästerna av att bo i närheten av naturen. En viktig del av hotellet är deras ansvarstagande för miljön. Detta blir en byggnad som har den högsta energieffektivitetsstandarden på norra halvklotet. Hotellet konsumerar hela 85% mindre energi än andra likvärdiga hotell i dess storlek, och det blir världens första energipositiva hotell.

Den 1000 kvm stora spa och wellness-avdelningen omfattar bland annat behandlingsrum, relaxavdelning, simbassäng och en yogastudio. Behandlingar och terapier sträcker sig från vanliga massage- och ansiktsbehandlingar - med lokala och hållbara ingredienser – till kryoterapi. Utöver detta kan gäster njuta av spännande aktiviteter och upplevelser, såsom bergsstigning på glaciäreren till yoga under midnattssolen.

Svart fokuserar på gäster som aktivt söker efter hållbara resor som inkluderar hälsomedvetenhet, medveten närvaro och välmående. Och det är just välmående som återfinns i alla element i hotellet - från det banbrytande spaet och aktiviteter som erbjuds till det näringsfokuserade materbjudandet -. Detta är ett hotell som man måste besöka under sin livstid! Men håll ut ett tag till, Svart planeras att öppnas i början av 2022.

More from BusinessClass.com