Star Alliances exklusiva lounger

15. Jan 2021
by Dag Christian Holm

Genom Star Alliance har resenärer tillgång till över 1.000 lounger över hela världen, men visste du att Star Alliance även driver åtta lounger i eget regi?

Dessa lounger skiljer sig ifrån andra genom att de drivs i Star Alliance-bolagens egna regi. De alliansmedlemmar som flyger på destinationer där dessa lounger finns, är då samlade i en lounge. Anledningen till detta är att delvis bygga Star Alliance- varumärket och synliggöra det till resenärer. Men även att flygbolagen i alliansen enkelt och smidigt kan erbjuda en bra loungeprodukt på destinationer där de inte har sina egna hubbar.

Star Alliance har åtta egna lounger som finns på flygplatserna i Buenos Aires, Los Angeles, Paris, Rom, Amsterdam, Rio de Janeiro, Nagoya och Sao Paulo. Varje lounge är utformade av lokala arkitekter och inredare som vill att besökare som anländer eller lämnar destinationen får ett positivt minne, och en chans att känna av lite av landets smak. En annan gemensam nämnare är att det finns höghastighets Wi-Fi och ett extra generöst urval av mat.

Erbjudandet är olika mellan loungerna, men enligt oss är dessa några utav höjdpunkterna som är värda att nämna; Loungen i Rio de Janeiro är öppet dygnet runt, medan i Los Angeles kan du som reser i First Class njuta av mat från en À la carte meny i en alldeles egen del av loungen. Har du vägarna förbi Nagoya loungen, så kan det vara bra att veta att den ger en exceptionell utsikt över start- och landningsbanorna samt havet lite längre bort. I Amsterdam finns det exempelvis en bemannad bar och i Rom förbereder en barista välsmakande kaffe till resenärer, som man kan njuta av tillsammans med några delikata italienska smårätter.

Star Alliance består för närvarande av 28 flygbolag och om du har guldkort eller en högre statusnivå hos ett av dessa flygbolag, så har du möjlighet att besöka dessa unika Star Alliance-loungerna.

Star Alliance såg dagens ljus i 1997 då det startades av Air Canada, Lufthansa, SAS, Thai Airways och United Airlines. I löpet av sina drygt 23 år har alliansen vuxit sig stor och stark med sina 28 medlemsbolag bestående av en blandning av globala och mindre regionala flygbolag som tillsammans ger ett bra utbud till passagerare över hela världen. Star Alliance var för övrigt den första flygalliansen som började erbjuda sina egna lounger. Nu har även SkyTeam ett liknande utbud, medan OneWorld snart ska erbjuda det också  – så håll utkik nästa gång du flyger!

Klicka här för att läsa mer ingående information om de olika loungerna.

More from BusinessClass.com