Star Alliance lanserar renoverad lounge på Charles de Gaulle

16. May 2019
by BusinessClass

Star Alliance har officiellt avslutat renoveringen av loungen på Paris Charles de Gaulle Airport (CDG). Den 980 kvadratmeter stora loungen har kapacitet för mer än 220 gäster och har utformats med moderna designelement inspirerade av arkitekturen i Paris.

Loungen är tillgänglig för resenärer i första- och affärsklass så väl som Star Alliance Gold Members som flyger från Paris Charles de Gaulle Terminal 1 med någon av medlemsbolagen i Star Alliance; Aegean, Air China, ANA, Asiana, EGYPTAIR, Eva Air, Singapore Airlines, Thai Airways, Turkish Airlines och United. Christian Dräger, operativ chef Star Alliance Customer Experience, kommenterar: ”Den nyligen renoverade loungen på Paris Charles de Gaulle passar väl in i vår strategi att förbättra upplevelsen för våra resenärer. Vi gläds åt att kunna erbjuda en extraordinär upplevelse för dem som reser från eller transiterar Paris. D får en välutrustad miljö och det är bara att sätta sig, koppla av och njuta av resan. ”

Loungen, som öppnades 2008, är belägen efter passkontrollen i den högsta delen av byggnaden, nivå 10 och 11, och har en panoramavy över flygplatsen. Den är öppen dagligen mellan 05:30 och 22:00 beroende avgångar. Den renoverade loungen erbjuder en rad faciliteter för att täcka frekventa resenärers behov av idag. En särskilt slående detalj är den anlagda trädgården som ger besökaren en möjlighet att vistas utomhus och få en påminnelse av de gröna ytor Paris som stad har innan flygningen.

Loungen har även en särskild exklusiv zon för passagerare i förstaklass med Air China, Singapore Airlines och Thai Airways. De erbjuds ett brett urval av drycker och ett urval av varma och kalla rätter,varav en del franska specialiteter.

Bekväma och tysta arbetsytor finns på båda våningarna och till detta även gratis WiFi i hela loungen. Det finns gott om eluttag så det finns goda möjligheter att ladda alla batteridrivna enheter. Duschar, monitorer med det senaste inom teknik och ett stort urval tidningar. Loungen på Charles de Gaulle Airport, Terminal 1, är en av sju Star Alliance lounger som finns på Amsterdam (AMS), Buenos Aires (EZE), Los Angeles (LAX), Naoya (NGO), Rio de Janeiro (GIG, Rom (FCO) och Sao Paulo (GRU).

More from BusinessClass.com