Spektakulärt resorthotell på Algarvekusten

17. Apr 2017
by BusinessClass

Lyxiga hotellkedjan

Anantara från Thailand har nu öppnat sitt första hotell

i Europa. 

Anantara Vilamoura Algarve Resort ligger en kvart från flygplatsen i Faro och ligger i natursköna omgivningar vid Algarvekusten. Hotellet har fått en rejäl uppgradering - tidigare hette det Tivoli Victoria men hade inte på något sätt samma standard som det har fått nu. Dock är den fina utsikten över golfbanan Oceânico oändrad! Hotellet erbjuder närhet till havet, den närliggande hamnen och flera stränder. Hotellets mål är att erbjuda "thailändsk gästfrihet kombinerat med den avslappnade livsstil som Algarvekusten är så känt för" som man själv beskriver det.

Hotellet har 280 rum och sviter och nästan alla har terrasser som är placerade så att man kan söka in i skuggan när det är som varmast. På hotellet finns flera fina trädgårdsanläggningar, det finns förstås flera pooler och så ligger ju den fina golfbanan precis intill. Om ett "vanligt" rum inte räcker till finns 17 olika sviter att välja mellan. Beställ en svit så får du detaljer som ditt eget vinkylskåp, en "kuddmeny" så du får exakt den kudde som passar dig bäst och en butler du kan ringa efter om du skulle behöva något.

Junior Suite med utsikt till golfbanan.

Om du reser tillsammans med många vänner eller familj kan du beställa rum eller sviter med det som heter "connecting doors" så du kan öppna dörrarna mellan rummen eller sviterna. Det finns förstås spa på hotellet och här finner du både en inomhus pool och bastu. Hotellet är ju en del av en thailändsk kedja så därför erbjuder man också thaimassage - det kan nog vara trevligt efter några omgångar golf när man har gått kanske 15-20 kilometer på en dag. Om du vill använda lite fler pengar än vad du brukar kan du beställa The President Suite. Så får du bland annat en stor egen terrass med stort matbord där middagen kan avnjutas, du får ditt eget bubbelbad och solterass med solstolar.

Presidentsviten är elegant och med många kvadratmeter yta

Lyxhotellet har också tänkt till för erbjuda de yngsta gästerna en minnesvärd hotellupplevelse. Som många andra hotell har man en Kids Club, men inte vilken Kids Club som helst. Nej här arrangerar man aktiviteter som utomhusbio, strandsafari och kockskola för barnen. Om du vill hålla aktivitetsnivån uppe på semestern kan du besöka gymmet som har öppet dygnet runt, och här kan du också deltaga i tai chi eller yogaundervisning.

Anantara Spa

Hotellet har fyra pooler. En av dom heter Cascades och här är endast vuxna välkomna, Från den här poolen har du utsikt över golfbanan.

Hotellet har hela sex restauranger och barer och det är den kända portugisiska kocken Bruno Viegas som håller i menyerna och hur maten och den gastronomiska upplevelsen skall vara. Man serverar bland mycket annat självklart också den portugisisk nationalrätten bacalhau: kabeljo eller torsk som kan anrättas på många olika sätt: i Portugal säger man att bacalhau kan göras på lika många sätt som det finns dagar på ett år. Spanien ligger inte långt borta så du kan också beställa läckra tapas eller jamon iberico - den berömda spanska skinkan. Hotellets vinguru heter António Lopes.

Restaurangen EMO på Anantara

Hotellet har dessutom fina konferansmöjligheter, det kan rymmas upp till 800 personer i konferanscentret.

Hotellet och golfbanan

Portugal och Algarvekusten blir mer och mer populärt och det är inte bara golfspelare som har upptäckt det milda klimatet och den fina kusten. Många barnfamiljer har också fått upp ögonen för att man får ganska mycket för pengarna här - både vad gäller hotell och mat, men också i form av natur och barnvänliga omgivningar.

Se fler bilder och beställ ditt rum på Anantara Vilamoura Algarve Resort här.

Eller se bra erbjudanden på hotell vid Algarvekusten här.

 

More from BusinessClass.com