Sofitel Sydney Darling Harbour har öppnat

5. Dec 2017
by BusinessClass

Det första internationella lyxhotellet öppnar sina dörrar i Sydney för första gången sedan de olympiska spleen 2000. Det efterlängtade Sofitel Sydney Darling Harbour öppnade förra månaden, mitt emot International Convention Centre. Hotellet ses som en viktig pusselbit i att vitalisera Darling Harbour. Det är dessutom det första av 40 hotell som är planerade att öppna under de kommande fem åren för att möta den ökande efterfrågan från den växande turismen i staden.

En elegant porte-cochère välkomnar gästerna in i byggnaden. Rummen och de allmänna utrymmena i hotellet återspeglar det lokala områdets maritima karaktär genom materialvalen; timmer som representerar Sydneys arv från varvsindustrin, såsom rep och sandstensmotiv i mattorna.

Hotellet har 590 eleganta rum, varav 35 sviter, några med en fantastisk utsikt över Darling Harbour och staden genom fönster från golv till tak. Sviterna har TV i badrummen, dubbla duschmunstycken och lyxiga badkar för en ultimat upplevelse.

Bellerive-sviten är hotellets höjdpunkt vad gäller boende och har ett separat vardagsrum, matrum och ett butlerskafferi. Club Millesime Lounge som ligger högst upp i hotellet, våning 35, är reserverad för gäster som bor i Club Sofitel-rummen, som ligger på våningarna 28 till 34. Loungen har en enastående utsikt över Darling Harbour och staden.

Sofitel Sydney Darling Harbour har tillsammans med en banbrytande design även ett 6-stjärnigt betyg för sina gröna hållbarhetsåtgärder. Tre sofistikerade barer och den stilfulla signaturrestaurangen Atelier by Sofitel kommer hjälpa till att göra hotellet till en attraktion i staden.

Franskinspirerade Atelier av Sofitel på tredje våningen är hotellets restaurang, som serverar lokala säsongsbetonade råvaror av högsta kvalitet kombinerat med de kulinariska teknikerna och metoder som lyfter fram Sofitels franska härkomst.

The Champagne Bar erbjuder lokalbefolkning och gäster tillika den största champagnebaren i Sydney - en bar som har en särskild utgåva av Louis Roederer från 2009 i samarbete med designern Philippe Starck och en specialutgåva på tre liter av Jeroboam Cristal Brut värderad till $ 22.000. Den är inkapslad i ett 24 karat gulddoppat nät, handgjord av två mästersguldsmeder som tog mer än fyra dagar att göra.

Sydney, Le Rivage Pool Bar på fjärde våningen är en idyllisk plats att lata sig dagen i ända medan du njuter av cocktails, simmar i den inbjudande 20m poolen eller tränar i SoFit gym, alla med en magnifik utsikt över staden, förstås.

Hotellets har nio flexibla mötesrum, inklusive ett stort rum, Magnifique Ballroom, som rymmer 450-personer.

Här på BusinessClass.se har du möjlighet att hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för Sofitel Darling Harbour hittar du här.

More from BusinessClass.com