Romantiska hotell du kan boka för att fira Valentines Day

6. Feb 2019
by BusinessClass

14 februari är det ju som bekant Valentines Day. Även om vi skandinaver kanske inte är lika hysteriska kring dagen som man är i USA kan man visst unna sig och den man tycker om något extra på dagen - eller kanske till och med lyxa till det med att beställa en romantisk resa.

Oansett om det är en kvinna eller man du vill bjuda med kommer en kanske oväntad inbjudan att bli väl mottagen. Det ÄR lyxigt att checka in på ett trevligt hotell, och om du kryddar vistelsen med god mat och dryck, kanske lite spatid eller en kulturell upplevelse kommer det bli en succé! Här är sju romantiska hotell vi vil tipsa om - resten är upp till dig.

  1. 1. Rosenblad på sängen, champagne och sjurätters middag på hotellet Edgar House i Chester

Chester ligger söder om Liverpool, så det bästa är att flyga till Manchester och hyra en bil - resan kommer ta lite över en timme. Här inte långt ifrån Chesters antika stadsmur och precis vid floden Dee ligger Edgar House. Hotellet har vunnit massor av priser genom åren som "mest romantiska hotellet i Europa" hos Tripadvisor och "världens bästa lilla hotell". Nu erbjuder man ett speciellt Valentinespaket. När du och din partner träder in på rummet väntar en säng överströdd med rosenblad, det står en flaske champagne och väntar (självklart är den kyld till perfekt temperatur) och om ni är lite småhungriga efter resan kanske gourmetchokladen och jordgubbarna kan fresta?

Rosenblad på sängen, champagne och sjurätters middag på hotellet Edgar House i Chester

Foto: Edgar House

På kvällen väntar kockens speciella sjurätters meny i restaurangen Twenty2 och efter en kanske välbehövlig skönhetssömn vaknar ni upp till ännu en festmåltid: hotellets prisbelönta frukost som man gärna får dricka Bucks Fizz till: apelsinjuice och champagne. Om du vill kan hotellet arrangera med en privat visning hos juveleraren Boodles i Chester. Det är inget köptvång, men kanske lite farligt i alla fall. Se fler bilder från detta förtjusande hotell och beställ din vistelse här

2. Kärlekens huvudstad - bo på Le Meurice i Paris

Le Meurice erbjuder härlig utsikt över Tuilerieträdgården (mellan Louvren och Place de la Concorde) och är ett av världens bästa hotell enligt många experter. Här får du extravagant pompa och ståt blandat med professionell fransk gästfrihet och utsökta kulinariska möjligheter. Din partner kommer vara mycket imponerad - och säkert du själv också.

Ät Valentines-middag hos Alain Ducasse

Foto: Le Meurice

Hotellets speciella Valentinspaket inkluderar övernattning, en flaska champagne vid ankomst och förstås små fyllda chokladbitar från kocken Alain Ducasses kök. En imponerande frukost i fransk-amerikansk stil ingår också och kanske det bästa av allt: sen utcheckning så ni har tid att njuta lite extra av frukosten, hotellet och varandra. Se fler bilder från Le Meurice och beställ din vistelse här

  1. 3. "Dinner for two" med utsikt över Medelhavet  hos Hotel Arts Barcelona

Hotel Arts Barcelona är ett av Barcelonas absolut bästa hotell och här är omgivningarna perfekta för en romantisk helg.

Hotel Arts Barcelona - med utsikt över Medelhavet

Foto : Hotel Arts Barcelona

Det femstjärniga hotellet har satt ihop ett Valentines-paket som inkluderar VIP-ankomst med cava på rummet tillsammans med chokladdoppade jordgubbar, men även rummet görs i ordning för natten av en osynlig ande medan ni äter middag i restaurangen - en trevlig detalj. Man får gärna beställa frukost på sängen utan att det kostar extra och så kan ni behålla rummet helt fram till klockan 16. Inte att förglömma är den middag som också är inkluderad. Den njuter ni tillsammans i restaurangen Arola där chefkocken Sergi Arola utlovar både en god cocktail, en romantisk serie av smårätter och så är ju utsikten över havet romantisk bara i sig själv.

Se fler bilder från Hotel Arts Barcelona och beställ din vistelse här

  1. 4. Besök hos en kunglig juvelerare när du bor på The Wellesley i London.

The Wellesley kan väl bäst beskrivas som "ett stort hotell med boutiquehotellkänsla" och i år är det speciella Valentines-paket man erbjuder kryddat med ett besök hos Sara Prentice. Sara Prentice är kreativ direktör hos House of Garrard, som är en av världens äldsta juvelerarfirmor med en imponerande butik i dyra stadsdelen Mayfair. House of Garrard har varit kunglig hoveleverantör sedan 1843.

Fira Valentines Day på The Wellesley i London

Foto: The Wellesley

Sara kan med garanti guida er till den perfekta förlovingsringen eller de örhängen din brud ska bära på bröllopet - men räkna med att det kommer kosta, även om pundet är billigare än på länge. I paketet ingår även transport till och från House of Garrard i hotellets Rolls-Royce, övernattning med gourmetfrukost, en bukett röda rosor på rummet, en flaska Veuve Cliquot och små skålar med snacks och jordgubbar i choklad.

Se fler bilder från The Wellesley och beställ din vistelse här

  1. 5. Lyxigt värre i Hollywood på The Beverly Hills Hotel.

Det finns många legendariska hotell i Los Angeles, men Beverly Hills Hotel är ett av de mest kända utanför stadens gränser. Det ligger på kända Sunset Boulevard och har varit med i många filmer genom åren. Hotellets smeknamn är "The Pink Palace" och här har många kändisar bott genom åren. Här får du tidlös amerikansk lyx och världens kanske dyraste shoppingområde ligger runt knuten.

Beverly Hills Hotel - legendariskt lyxhotell i Los Angeles

Foto: Beverly Hills Hotel

Här i hjärtat av Los Angeles kan du njuta av ditt lyxiga rum, storslagen frukost, champagne vid ankomsten och de (måste vi snart konstatera) obligatoriska jordgubbarna i choklad. Men du kan också välja ett annat Valentines-paket: vi är ju i hälsotokiga Kalifornien. I det ingår yoga eller pilates, en lite lättare frukost tillberedd av en kostexpert och så får du också en ansiktsbehandling eller massage hos La Prairie som driver spaavdelningen på hotellet.

Se fler bilder från Beverly Hills Hotel och beställ din vistelse här

  1. 6. Känn dig bortskämd på Conrad Algarve i Portugal

Detta måste vara ett av Algarvekustens bästa hotell - och det betyder verkligen något för här finns många att välja mellan. Hotellets Valentines-paket innehåller en timmes gemensam aromterapi i VIP-avdelningen at hotellet och en fyrarätters meny som ni avnjuter tillsammans på Louro, hotellets restaurang som serverar "det moderna portugisiska koket" enligt hotellet.

Bli bortskämd på Conrad Algarve

Foto: Conrad

Listan är lång när vi tittar på vad Valentines-paketet innehåller: stor frukostbuffet, små "romantiska presenter" på rummet vid ankomst (vi vet inte vad det är), gratis utnyttjande av Conrad Spa, den goda middagen med fyra rätter hos Louro inklusive en flaska vin, gratis wi-fi och parkering - och kanske det bästa av allt: tidig check-in och sen check-out.

Se fler bilder från Conrad Algarve och beställ din vistelse här

  1. 7. Bli kreativ hos Mondrian London

Mondrian London tycker att man ska bli lite extra kreativ tillsammans med sin partner. Vi vet inte helt vad man får levererat till rummet men det kallas för "The Love and Paint Kit" och så är det nog bara upp till fantasin vad det ska användas till.

Vad innehåller "The Love and Paint Kit" hos Mondrian London?

Foto: Mondrian

Det vi dock vet är att ni får en flaska Perrier-Jouët vid ankomst, en speciellt utvald Valentines-meny i restaurangen Sea Containers och en Full English Breakfast som man gärna serverar på rummet till er om ni vill. Sen utcheckning vid 14 är möjligt.

Se fler bilder från Mondrian London och beställ din vistelse här

More from BusinessClass.com