Singapore introducerar kryssningar till ingenstans

26. Oct 2020
by BusinessClass

Glöm bort flygningar till ingenstans, nu introduceras kryssningar till ingenstans! I dessa turbulenta tider finns det gott om kreativa idéer. Vi har undersökt vad som kan förväntas av dessa kryssningar.

Tidigare har vi bland annat skrivit om

Singapore Airlines A380 restaurang och upplevelser

,

Thai Airways pop-up restaurang

, och till och med

flygningar till ingenstans

. Nu står det klart att Singapore introducerar kryssningar till ingenstans för resehungriga resenärer. Det är Singapores nationella turistbyrå som anordnar detta i samarbete med Genting Cruise Lines World Dream och Royal Caribbeans Cruise Quantum of the Seas.

Foto: Royal Caribbean Cruise International Enligt båda kryssningsbolagen så har intresset för dessa kryssningar varit överraskande stort! Genting Cruise Lines rapporterade in över 6.000 bokningar inom loppet av fem dagar efter att de öppnade för reservationer och Royal Caribbeans första kryssning är nästan slutsåld.

Foto: Genting Cruise Lines Men detta blir en kryssning utöver det vanliga. Enligt Singapores nationella turistbyrå kommer pilotkryssningarna inte att stanna vid någon hamn under resans gång, endast operera med en beläggning på upp till 50% och vara bokningsbara för invånare i Singapore. I tillägg så finns det andra hälso- och säkerhetsåtgärder. Alla passagerare måste visa ett negativt COVID-19 test innan de går ombord. Väl ombord måste ansiktsmasker användas i alla publika ytor, förutom när man äter middag och deltar i sportaktiviteter.

Foto: Genting Cruise Lines Väl ombord finns det ett stort urval av kulinariska erbjudanden och spännande aktiviteter. Några utav dessa aktiviteter är klättringsväggar och en vattenpark med hela sex ruschkanor!

Foto: Genting Cruise Lines Kryssningen avgår ifrån Singapore och går genom Malackasundet tillbaka till Singapore. Det går att välja mellan paket för två eller tre-nätter, och priset startar ifrån $359 Singaporeanska dollar (cirka 2400 SEK) per person. Totalt planeras det för 23 kryssningar och första kryssningen avgår i November.

More from BusinessClass.com