Singapore Airlines tidigarelägger lanseringen av First Class och Premium Economy från Köpenhamn

22. Jun 2017
by BusinessClass

På grund av goda signaler från marknaden tidigarelägger Singapore Airlines tidpunkten för när man uppgraderar det flyg som kommer trafikera den populära rutten. Det betyder att danska, sydsvenska och en hel del norska resande redan från den 10 augusti kan sätta sig till rätta i flygbolagets berömda First Class-kabin, smutta på ett glas Dom Perignon eller Krug Champagne och avnjuta en sjurätters gourmetmåltid i luften.

"Vi beslutade att starta ungefär 10 veckor tidigare än tidigare planerat" berättar Henrik Hanevold som är försäljningschef för Singapore Airlines i Norge. "Och det är ju en bra nyhet för dem som kanske länge har velat resa till Singapore i First Class eller Premium Economy.

Det är inte bara premiumpassagerarna som kan se bespetsa sig på en bättre och mer behaglig resa. Nej alla fyra kabinklasser har uppgraderats med Singapore Airlines nyaste och bästa stolar och senaste versionen av underhållningssystemet KrisWorld.

Populär rutt hos våra norska grannar

Ungefär hälften av alla passagerare på Business Class är norrmän på rutten från Köpenhamn till Singapore. Anledningen är bland annat att många norska firmor är verksamma i staden, men också bland "vanliga" norska turister är rutten populär. Om man ska flyga långt, kanske till Bali, Vietnam, Australien eller Nya Zeeland är det skönt att flyga behagligt - och därför passar det bra att denna målgruppe nu också kan boka sig in nya klassen Premium Economy.

"Premium Economy säljer bra, och efterfrågas av de resande som vill ha bättre komfort men till ett lägre pris än Business Class. Om man önskar uppgradera till Premium Economy kostar det ungefär 5000 kronor för en returbiljett till en av våra destinationer i Australien - och det är fler och fler som gör det på de längre rutterna, man tycker det är en OK investering" säger Henrik Hanevold.

Uppgraderingen av rutten Köpenhamn - Singapore kommer kort efter att bolaget lanserade nya rutten Stockholm - Singapore. Man använder A350-900 från Arlanda och B777-300ER från Kastrup - så nu har Singapore Airlines 10 avgångar per vecka från Skandinavien till Singapore.

More from BusinessClass.com